Sa ma iertati ca n-am prea fost activ in ultima perioada pe aici. Nu am facut-o intentionat, ci am fost foarte prins cu alte proiecte.

Dar cand mai scapam o farama de timp liber, in care Fulger apuca sa traga de mine sa mai dau si eu cu subsemnatul pe site, de multe ori ziceam da da, o rezolv. Si evident, nu se intampla. Cateodata ma intreb cum ma mai suporta, pentru ca nu este prima oara cand fac asa.

Dar, promit ca incerc in urmatoarele 2 saptamani sa raschetez absolut tot ce e pe la mine prin camera nescris. Adica vreo 2 mousi, o pereche de casti si inca vreo doua produse ce as prefera pentru moment sa le tin „secret”.

Am decis ca urmatorul mouse pe care-l scriu sa fie ROG Strix Impact II, ce are un nume de parca ar fi un film cu Van Damme.

Dar nu datorita nouse-ului m-am decis sa-l fac mai intai pe acesta. Exista doua motive: greutatea si pretul.

Mi se par dubioase ambele. Pai in primul rand, un mouse ROG la un pret de aproximativ 200 lei? Mai rar.

Dar si greutatea este interesanta. Asta ca de fel, nu prea vezi producatori „premium” sa mai arunce un ochi la ce se cere in piata, de fel o tin pe a lor pana realizeaza ca au ramas ceva pasi in urma.

M-au dat vreodata pe spate perifericele ROG? Da si nu. Uneori n-am fost impresionat, uneori m-au placut destul de mult produsele. Probabil cel mai mult mi-a placut perechea de casti ROG Delta RGB.

Dar ma rog, acum sa vad ce poate si ce stie Impact II.

Asus ROG Strix Impact II review | WASD

 

Ce este ROG Strix Impact II?

Mouse-ul celor de la Asus are o forma simetrica si o carcasa see through, prin care iese in evidenta logo-ul ROG, ce este iluminat RGB.

Avem 6 butoane, din care 2 se afla pe partea stanga a mouse-ului. Butonul de DPI switch se afla pe burta mouse-ului, dar dispune si clasicele click-uri si scroll-ul.

Sub click 1 si 2, adica stanga si dreapta se afla switch-urile Omron D2FC-F-K, ce au o durata de viata de 50 milioane de utilizari.

Acesta vine echipat cu un senzor optic, mai exact PixArt 3327, ce poate atinge pana la 6200 DPI.

Mouse-ul are greutatea de 79 de grame, asta fara cablu. Iar daca tot am pomenit cablul, acesta este unul cauciucat ce masoara 200 cm.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Mouse-ul a fost stresat in sesiuni de jocuri precum Valorant, Dota2 si CS:GO, insa accentul se pune pe ultimul joc. Iar in acesta ma joc deathmatch, 1v1 aim_map si matchmaking.

Mousepad-urile utilizate sunt Xtrfy XG-GP1-L si SteelSeries QCK Heavy, asta pentru ca am renuntat in urma cu ceva timp sa mai testez mousi pe suprafete hard pentru ca abuzam prea mult de skatez-uri.

Adaptarea la forma lui Impact II a fost putin greuta, asta pentru ca nu sunt atat de obisnuit cu mousi ce au click-uri atat de joase.

 

Forma si constructie

As dori sa incep mai intai cu o chestie ce-mi place teribil de mult si mi-as dori ca si ceilalti producatori de mousi sa procedeze exact asa.

In general, daca vrei sa desfaci mouse-ul fie sa-l cureti, repari sau sa-i schimbi cablul, suruburile se afla sub skatez-uri. Iar in cazul acesta, de mule ori strici skatez-uri, pentru ca acestea fie nu se vor lipi la fel, fie se arcuiesc in exterior, iar astfel patinele devin inutilizabile in cele mai multe cazuri.

Ei bine, desi pare atat de banal, nu stiu cum de nu s-au gandit si alti producatori sa faca lucrul asta pana acum. ROG au mutat suruburile ca acestea sa nu aibe tangente cu skatez-urile, iar acum utilizatorul poate sa desfaca cand vrea mouse-ul.

Iar facand aceasta actiune, am putut examina in oarecare detaliu organele soarecului.

Dupa cum am spus si ceva mai sus, mi-a fost dificil sa ma adaptez formei. Este prea saltat de fund pentru gusturile mele, iar click-urile atat de joase mie nu prea imi plac.

Vizual, mouse-ul aduce putin a Logitech G305, doar ca este oleaca mai fancy.

Firul pentru care s-a optat este unul slabut. Lucru ce era oarecum de asteptat, mai ales cand am vazut cat costa mouse-ul. Este bine ca macar este flexibil, dar ca la orice mouse ce n-are fir tip siret, am utilizat automat si mouse bungee-ul.

Asta cu carcasa see through este destul de interesanta. Desi m-as fi asteptat sa-i dea un feeling de produs mega cheap si sa fie magnet de amprente, ei bine, n-a fost cazul.

Arata chiar decent, iar amprentele nu sunt chiar atat de vizibile. Mai bine zis, se pierd in decor cand vezi pe fundal altceva.

 

Butoane si scroll

Am mai spus-o si in alte materiale, mie-mi plac click-urile sectiunate, adica care nu-s bucati extinse din carcasa mouse-ului. Asta pentru ca indiferent de zona in care utilizatorul apasa click-ul, raza de actiune este oarecum similara pe toata suprafata acestuia.

Scroll-ul este unul decent. Nu este foarte zgomotos daca este utilizat cu calm, insa putin stresat parca s-ar apuca putin sa macane. Dar nu ceva cat sa-ti inclestezi maxilarul. Dar as fi preferat ca acesta sa aibe mai in relief striatiile.

Butoanele laterale sunt pozitionate ok si sunt suficient de subtiri ca in cazul in care am spasme din senin cand sunt mega concentrat la un joc sa nu le apas din greseala.

 

Software

Pentru a customiza mouse-ul, se utilizeaza aplicatia ROG Armoury II.

In aceasta se pot modifica functii precum DPI, polling rate, macro-uri, dar si sync-uirea cu alte periferice sau componente compatibile Aura Sync, astfel dand viata unui intreg ecosistem RGB ROG.

 

Verdict

Per total, mi s-a parut interesant mouse-ul. N-am avut asteptari mari de la el, ar fi fost absurd sa am asa ceva la pretul acesta.

Dar este un mouse bine echilibrat. Are un senzor fasnet si precis, arata ok si are o greutate buna.

Cu forma nu prea m-am inteles, dar asta e de la un utilizator la altul.

Pentru mine cel putin, nu este genul de mouse pe care daca maine as zice „gata, schimb mouse-ul” l-as lua un calcul pentru main mouse. Dar pe o platforma de lucru sau casual play, da.

Sau chiar l-as recomanda unor casual players, mai ales ca investitia nu am zgandari mai deloc buzunarul cumparatorului. Asta pentru ca, cel putin in momentul in care am publicat review-ul, mouse-ul avea pretul modic de doar 229.99 lei la PC Garage.

Similar Articles

One thought on “Review: ROG Strix Impact II

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.