În primul rând pe mine m-a încântat întodeauna designul ambidextru deoarece nu impune anumită poziţie a mâinii şi oboseala nu se acumulează la fel de repede rezultând în anchilozarea încheieturii şi degetelor ca în cazul designului ergonomic care te obligă să îţi înveţi mâna cu noua formă a mouse-ului.

XAI este unul dintre acei mouşi care păstrează o formă clasică şi nu oboseşte mâna aproape deloc. Un aspect mai puţin îmbucurător este faptul că necesită o întreţinere mai atentă, pentru că logo-ul SS de pe spate se deteriorează foarte uşor şi urmele lăsate de degete pe click-uri sunt destul de greu de sters.

Click-urile, după cum ziceam mai devreme nu opun o rezistenţă foarte mare la apăsare şi îl recomand ca mouse ideal pentru Starcraft / League of Legends / DOTA dar şi pentru jucătorilor de FPS-uri datorită tehnologiilor ExactSense şi ExactAim care îl diferenţiază destul de mult de restul „gloatei”. Este surpinzător faptul că tehnologiile enumerate mai sus nu sunt doar un marketing atent făcut ci chiar o realitate.

De senzor am mai vorbit pe aici în mai multe cazuri, AVAGO S9500 fiind cel mai bun senzor laser în momentul de faţă. Din nefericire, nici SteelSeeries nu au reuşit să facă ceva în privinţa lift-off-ului care este exagerat de mare pentru un mouse laser. Precizia nu are foarte mult de suferit.

Software-ul este cheia spre succes. Nu îl neglijaţi în cazul lui XAI pentru că vă poate schimba în totalitate modul de joc. Spre deosebire de alţi mouşi unde software-ul este doar interfaţa pentru crearea / editarea de macro-uri şi câteva setări adiacente ale cursorului şi sensitivităţii, softul lui XAI aduce şi trei caracteristici noi care pot face diferenţa în momentele cruciale ale unui joc foarte strâns.

Testele in-game noi le-am făcut după bănuiaţi în jocurile pe care le jucăm sau jucam foarte des – Unreal Tournament 3, Modern Warfare II, BF: Bad Company 2 ,Starcraft II, League of Legends şi acum mai noul Call of Duty: Black Ops. Am rămas foarte plăcut surpins deoarece am obţinut rezultate mai bune în MW II şi Black Ops decât dacă aş fi jucat cu G500-le meu.

Pad-urile au fost de data aceasta doar două: un Razer Goliathus Speed şi un SteelSeries QCK+. Cel mai bun tracking l-am avut pe QCK însă acest lucru este subiectiv aşa că puteţi încerca pe orice pad doriţi atâta vreme cât este textil.

Eu l-am  folosit la meciul de la lansarea Black Ops pe un Razer ExactMat, iar rezultatele au fost dezamăgitoare. ExactMat nu este suficient de mare pentru o mişcare mai amplă, iar trackingul este sub orice critică pe oricare din suprafeţele acelui pad.

Decizia finală este una pozitivă. SteelSeries XAI primeşte de la noi ştampila pe care scrie mare „Recomandat” pentru maniacii din voi. Îl recomand în defavoarea unor mouşi ca Razer Lachesis sau Roccat Kone datorită simplităţii dar şi eficienţei de care a dat dovadă.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru SteelSeries XAI

+ Senzor şi tracking
+ Design
+ Tehnologiile ExactAim şi     ExactSense
– Greu de întreţinut
  • SteelSeries XAI poate fi cumpărat de aici
Pages ( 4 of 4 ): « Previous123 4

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.