Dream Machines DM Pad XL, Logitech G840, HyperX Fury S XL si Razer Goliathus Extended au un singur lucru in comun: sunt enorme. Si poate pentru unii utilizatori nu are logica un astfel de „pres”. Vei vedea in cele ce urmeaza de ce conteaza marimea in acest caz.

Spre diferenta de mousepad-urile clasice, unde marimea este importanta doar pentru stilul de joaca low sens, med sens si high sens, la mousepad-urile foarte mari, sau de birou, conteaza si ce iti mai incape pe langa ele.

Am ales sa va povestesc despre exact aceste modele pentru ca fiecare dintre ele are ceva aparte.

Au preturi de achizitie destul de diferite si caracteristicile sunt si ele diferite.

 

My take

Inainte de a intra in paine as vrea sa va expun punctul meu de vedere cu privire la acest gen de mousepad-uri.

Desi e o chestie misto sa stea si tastatura pe suprafata mousepad-ului, crescand numarul de centimetri patrati de pad textil pe birou vei creste semnificativ si cantitatea de mizerie care se va infiltra in fibrele pad-ului textil.

Teoretic nu ar fi asa o mare problema pentru ca il poti arunca oricand in masina de spalat sau il vei putea spala tu cu o periuta de dinti moale. Dar acest lucru nu il vei putea face de prea multe ori.

Si problema apare cand trebuie sa il schimbi. Nu e prea convenabil sa arunci asa de multi bani pe un mousepad. Mie mi se pare oricum ireal sa cheltui peste 100 Lei pe un mousepad. Deja te indrepti spre costul unui mouse de gaming low end decent.

Asadar, acesta este singurul aspect care pe mine ma ingrijoreaza cand vine vorba de un mousepad mare. Mizeria care se acumuleaza pe el.

 

Asus Scabbard

Cea mai importanta caracteristica a lui Scabbard este de departe materialul folosit pentru suprafata pe care aluneca mouse-ul. Materialul textil este tocmai Cordura Lite. Un material folosit pentru genti, ghiozdane si chiar si incaltaminte.

Asus Scabbard

E drept ca este ceva mai abraziv decat un mousepad normal, ca restul mousepad-urilor dina cest material. Dar nu intrece un mousepad dur. Adica nu te astepta sa toceasca patinele mouse-ului la fel de repede precum o face Razer Destructor, de exemplu.

Logo-ul ROG este vizibil in intuneric

Dimensiunile lui Asus Scabbard sunt exact ca celel ale lui G840 si din punctul meu de vedere sunt dimeniunile minime necesare sa poti juca low sens si sa ai si loc pentru tastatura.

Desi are doar 2mm grosime, sta bine la capitolul rigiditate si aderenta. Asta inseamna ca nu vei pleca cu el sub mouse in timp ce misti mai brusc mouse-ul.

Ca fapt divers, o rigiditate similara are mosuepad-ul HyperX Fury S XL. Dar acest mosuepad are o grosime de 4mm si rigiditatea este data de stratul din cauciuc, nu de materialul textil.

Materialul este impremeabil si asta inseamna ca iti poti varsa cafeaua linistit fara s aplangi dupa cei 200 Lei pe care ii investesti intr-o „carpa” pentru mouse.

 

  • Dimensiuni: 900mm x 400mm
  • Grosime: 2mm
  • Greutate: 525g
  • Pret: 209 Lei
  • Pret cm²: ~0,58 Lei

 

Dream Machines DM Pad XL

Mousepad-ul de la Dream Machines mi-a starnit foarte tare interesul, mai ales dupa ce am testat mouse-ul lor DM1 Pro S care mi s-a parut fantastic pentru cat costa.

Dream Machines DM Pad XL este cel mai mare pe verticala dintre toate cele 4 pad-uri incluse in acest articol.

Nu este un lucru rau. Din contra. Insa, pe orizontala nu este foarte mare.

Daca se foloseste o tastatura full size, nu ramane foarte mult loc pentru miscat mouse-ul pe orizontala. Si acest gen de miscare este cea mai frecventa. Mai ales in jocurile fps.

Cauciucul de pe burta pad-ului este ok, insa, imediat cum prinde praf incepe sa alunece pe birou.

Grosimea lui este destul de mica si asta ii da o flexibilitate nedorita.

Partea buna este ca are tiv pe laterale si nu se va desprinde materialul textil de baza cauciucata. Cel putin nu pe margini unde iti freci incheietura cand misti mouse-ul.

  • Dimensiuni: 800mm x 450mm
  • Grosime: 3mm
  • Greutate: 591g
  • Pret: 100 Lei
  • Pret cm²: ~0,27 Lei

 

HyperX Fury S XL

De cand HyperX si-au bagat nasul in segmentul de gaming nu pot sa spun ca am fost vreodata dezamagit de produsele lor. Bine, daca fac abstractie de castile Stinger care mi se pare prea scumpe pentru ceea ce ofera.

Dar la celelalte capitole as putea spune ca au excelat. SI in acest segment se remarca.

HyperX Fury S XL este un mousepad excelent si dintre cele 4 prezentate in acest articol area cea mai buna dimensiune, cel mai bun grip si un pret rezonabil.

Mi-ar fi placut sa existe si alte variante ceva mai colorate. Dar astea este. bine ca macar e bun.

  • Dimensiuni: 900mm x 420mm
  • Grosime: 4mm
  • Greutate: 872g
  • Pret: 144 Lei
  • Pret cm²: 0,38 Lei

 

Logitech G840

Despre Logitech G840 as putea spune ca are cea mai buna calitate dintre toate cele 4 mosuepad-uri. Comparativ cu celelalte, acesta chiar se simte ca un mousepad premium.

Din pacate nu imi place faptul ca nu are tesatura pe laterale si la cat de mult costa e cam trist sa il vezi ca se dezlipeste pe margini pe unde freci incheieturile.

Dar daca banii nu sunt o problema pentru tine, go for it. E super bun.

  • Dimensiuni: 900mm x 400mm
  • Grosime: 3mm
  • Greutate: 764g
  • Pret: 249 Lei
  • Pret cm²: 0,69 Lei

 

Razer Goliathus Extended

Goliathus este una dintre cele mai populare suprafete de joaca pe care Razer le-au scos pe piata. Totusi, varianta extended este una foarte ciudata. Desi ai crede ca vei avea loc pe ea, adevarul este ca acest mousepad este cel mai mic dintre toate 4. De fapt, este atat de mic incat doar daca joci high sens sau medium sens vei putea sa il folosesti.

As putea spune ca este un fel de suport pentru tastatura si cam atat.

Pacat de cat de buna este suprafata pentru miscarea mousepad-ului si de cat de bun este grip-ul  pe birou. Mai costa si exagerat de mult.

  • Dimensiuni: 920mm x 294mm
  • Grosime: 3mm
  • Greutate: 547g
  • Pret: 189 Lei
  • Pret cm²: 0,7 Lei

 

Verdict

In ceea ce priveste suprafata de joaca, adica cea pe care aluneca mouse-ul, vestea buna este ca toate 4 sunt la fel. Au trecut de mult vremurile in care conta foarte mult carpa. Eu le-am testat doar folosind Razer DeathAdder Chroma si poate din acest motiv s-au comportat bine toate. Pentru ca acest mouse are un senzor foarte bun.

Totusi, diferenta o face suprafata disponibila.

Mousepad-ul HyperX Fury S XL este de departe cel mai potrivit dintre toate atat pentru low sens gaming cat si pentru celelalte moduri care necesita o suprafata mai mica.

Este urmat apoi de Asus Scabbard si Logitech G840, iar apoi de Dream Machines DM Pad XL. Acesta din urma este de fapt si recomandarea noastra deoarece are un pret foarte bun. Pretul intreg al lui este de 100 Lei si in momentul in care va scriu aceste randuri este redus la 70 Lei.

Totusi, daca vrei ceva super rezistent, Asus Scabbard este singura varianta deoarece mizeria se curata mult mai repede decat pe oricare altul dintre mousepad-urile de mai sus. Asta se datoreaza in principal materialului folosit deoarece este cam impermeabil. Si la felul in care se simte textura materialului cred ca rezista cu brio si la un numar mare de spalari cu periuta de dinti.

Comparandu-l cu G840, as putea spune ca acesta chiar merita cei 200 Lei pentru ca platesti pentru ceva (rezistenta in timp), nu doar pentru o senzatie de produs premium.

Iar Razer Goliathus Extended nu il recomandam decat celor ce misca mouse-ul cam 10-15 centimetri maxim pe mousepad. Daca cumva joci low sens, sa nici nu te gandesti ca ai ce face cu el. Are de altfel si cel mai mare pret per centimetru patrat. Foarte apropiat de cel al lui G840.

  • Poti cumpara Asus Scabbard de la PC Garage la pretul de 209 Lei (redus la 174 in momentul actualizarii)
  • Poti cumpara HyperX Fury S XL de la PC Garage la pretul de 144 Lei (redus la 129 in momentul publicarii)
  • Poti cumpara Logitech G840 de la PC Garage la pretul de 249 Lei (redus la 212 in momentul publicarii)
  • Poti cumpara Dream Machines DM Pad XL de la Shop4PC la pretul de 100 Lei (redus la 70 in momentul publicarii)
  • Poti cumpara Razer Goliathus Extended de la Evomag la pretul de 189 Lei

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.