HD3D este un concept nou, însă posibilitatea de a reda conţinut 3D folosind o placă video AMD nu este ceva nou. A mai fost implementat într-un laptop Acer, iar rezultatul nu a fost unul extrem de reuşit.

Ideea de bază este că spre diferenţă de abordarea NVIDIA, AMD vor să facă totul sub iniţiativa 3D open, adică la care să poată participa oricine.

Ce se întâmplă dacă avem un fel de standard deschis pe partea 3D? Vom avea o multitudine de soluţii de unde să alegem şi pe lângă asta costul nu va mai fi dictat de o singură companie, ci de concurenţa dintre producătorii de soluţii, iar rezultatul va fi un cost avantajos pentru utilizator. Mă rog, în teorie aşa pare.

Overall, avantajul numărul unu al acestei iniţiative este că avem ce să alegem şi putem face diferenţa cu ceva, nu va trebui să folosim un singur lucru.

 

AMD are ca parteneri în acest salt următoarele companii:

Stereo 3D conversion software: DDD şi iZ3D

Video/BD-3D playback: CyberLink, ArcSoft, Roxio şi Corel

Display: LG Display, Samsung, CMI, Viewsonic

Ochelari şi emiţătoare: Bit Cauldron, XpanD, RealD

 

Am realizat câteva teste folosind o plasmă Panasonic şi ochelari tot de la Panasonic şi rezultatul nu a fost extraordinar. În primul rând pentru că soft-ul DDD are înca nevoie de o tonă de îmbunătăţiri. Adică, dintre jocurile pe care le-am probat, cu Bad Company 2 care, culmea că are şi profil, nu a mers de nici o culoare. Cică nu e DX9 şi d-aia nu porneşte, dar îl făcusem să meargă din settings.ini să fie DX9.

Mă rog, Metro 2033 a mers în regulă.

 

 

Cam atât legat de caracteristicile introduse de AMD toamna aceasta pe piaţă. Hai să aruncăm un ochi sau doi pe poze şi dup-aia să vedem de ce sunt capabile noile plăci video.

 

Pages ( 5 of 21 ): « Previous1 ... 34 5 67 ... 21Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.