Pe lângă bundle-ul fizic consistent, ASUS mai livrează încă două programe foarte interesante: ASUS Bravo, foarte similar cu Media Center, şi Cyberlink MediaShow Espresso care permite codarea filmuleţelor folosind accelerarea pe GPU prin CUDA. Din păcate versiunea de MediaShow Espresso inclusă în pachet este doar demonstrativă, şi poate fi folosită timp de 30 zile sau 50 codări, dar persoanele care vor achiziţiona un ASUS Bravo 220 beneficiază de o reducere de 12 USD la achiziţionarea licenţei complete. Cu alte cuvinte, preţul final va fi 27.95 USD. Evident, vom testa impactul folosirii CUDA la codarea unui filmuleţ, dar asta puţin mai încolo. Până atunci să vă prezint software-ul Bravo.

Acesta e meniul principal. De la stânga la dreapta, opţiunile sunt: Picture, Music, Video, Transcoding şi Settings.

Accesarea meniului Transcoding va lansa aplicaţia Cyberlink MediaShow Espresso, de unde puteţi coda filmuleţele. Iar accesarea meniurilor Picture, Music sau Video vă va aduce în faţa unui browser:

 

De aici puteţi accesa orice partiţie a sistemului, şi puteţi naviga la fişierele pe care doriţi să le vizualizaţi.

 

Fişierele se pot selecta prin apăsarea butonului OK de la telecomandă sau a tastei Enter de la tastatură, iar redarea lor se va face cu ajutorul butonului Play de la telecomandă, sau a aceluiaşi buton de la tastatură, în cazul în care aveţi o tastatură multimedia. Se pot adăuga pe listă mai multe fişiere, indiferent de directoarele în care sunt. Cu alte cuvinte, putem lua 3 fişiere din primul director, patru din al doilea director etc.

Iar în meniul Settings veţi avea acces la următoarele setări:

 


În submeniul HDMI Display Mode veţi putea selecta tipul de conexiune HDMI. Din păcate, eu nu l-am putut folosi, deoarece nu aveam la îndemână un display cu conector HDMI.
Submeniul Light Sensor permite activarea sau dezactivarea senzorului de lumină incorporat în senzorul de telecomandă.


În submeniul Splendid Plus aveţi acces la câteva presetări pentru imagine, în funcţie de care variază luminozitatea şi contrastul imaginii.

 


Şi ultimul submeniu permite alegerea aplicaţiilor implicite pentru redarea filmelor sau a muzicii. Programul implicit este Windows Media Player, dar eu am preferat BSPlayer şi Winamp 😀

 

Aplicaţia Bravo e foarte simplă, iar navigarea printre meniuri e foarte uşoară. Deşi telecomanda funcţionează şi în alte aplicaţii de tip browser (Explorer, Total Commander), e mult mai uşor să foloseşti Bravo. Mai ales că la telecomandă avem un buton dedicat care va lansa imediat programul. Totuşi, există două probleme.

În primul rând, dacă lansam filmele din Bravo, BSPlayer nu-mi încărca subtitrările pentru fişiere, indiferent de format şi de denumire. Lucru care, evident, nu se întâmpla în cazul lansării lor din Total Commander. Problema dispare în cazul folosirii Media Player Classic, iar titrările se încarcă normal.

Şi în al doilea rând, player-ul va porni în „windowed-mode” şi va trebui trecut manual în „full-screen”. Totuşi, asta nu e o problemă aşa mare în cazul în care player-ul are o opţiune în genul „Always start in full-screen mode” prezentă la BSPlayer sau „Launch file in full-screen” de la Media Player Classic.

Dar per ansamblu se comportă bine, iar micile problemele pot fi depăşite. Dacă totuşi sunteţi un împătimit al Windows Media Center, atunci nu vă faceţi probleme, deoarece telecomanda funcţionează şi aici 🙂

 

 

Pages ( 4 of 12 ): « Previous123 4 56 ... 12Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.