Şi vom începe cu performanţa la redarea conţinutului Flash. Din nou am apelat la filmuleţul Aliens Vs Predator Kill Moves de pe YouTube, iar versiunea de Flash instalată a fost 10.1.53.64.

Nu o să avem un grafic cu numărul de cadre pe secundă, dintr-un motiv foarte simplu: indiferent de situaţie, redarea în Flash a fost perfectă, şi nu am întâlnit nici măcar un cadru sărit (dropped frame) pe parcursul rulării testelor. Aşa că ar fi arătat foarte ciudat… În schimb, însă, o să avem ceva mai interesant: gradul de utilizare al procesorului şi al GPU-ului.

 


Evident, un monstru cu 4 nuclee şi opt fire de execuţie nu se prea oboseşte cu rularea conţinutului Flash. Pe de altă parte, un dual-core trebuie să lucreze puţin mai mult pentru a obţine performanţe maxime. Totuşi, am întâlnit o situaţie neaşteptată: gradul de ocupare al procesorului a fost mai mare la 360p decât la 480p. Iar repetarea testelor nu a făcut altceva decât să-mi confirme rezultatele.

Şi un grafic cu gradul de utilizare al GPU-ului:

 


Nu se poate trage o concluzie clară în privinţa diferenţelor în gradul de utilizare al GPU-ului în funcţie de setările procesorului. Însă se observă clar că odată cu creşterea rezoluţiei creşte şi gradul de utilizare al GPU-ului.

Mai jos sunt screenshot-urile de confirmare a rezultatelor. La stânga rezultatele cu doar două nuclee active, iar la dreapta cu toate cele 4 nuclee şi 8 fire de execuţie active.

 

360p

 

480p

 

720p

 

1080p

 

 

Pages ( 7 of 12 ): « Previous1 ... 56 7 89 ... 12Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.