A trecut aproape o lună de când vă povestea Octavian saga lui Radeon HD6790, o placă video ce ţintea direct spre sectorul cel mai jos al segmentului mainstream şi în acelaşi timp adversara directă a soluţiei NVIDIA, GTX 550Ti.

NVIDIA GTX 550Ti este placa cea mai sărăcită din familia GTX, din punctul de vedere al specificaţiilor. Dar acest lucru nu a împiedicat producătorii să se joace cu specificaţiile şi să „greşească” frecvenţele încă din fabrică.

Aceste este şi cazul exemplarului de astăzi, o implementare foarte bună a celor de la ASUS, un model care se abate de la designul de referinţă cu câţiva megaherţi în plus şi cu o răcire din gama DirectCU plus un design foarte bun al fazelor de alimentare.

Scopul declarat al acestei plăci este, după cum spuneam, concurenţa directă cu Radeon HD6790 şi eventual acapararea pieţei din gama de preţ de 150€. GTX 550Ti este tehnic succesorul lui GTS450, o placă video care la vremea ei nu a strălucit foarte mult şi nici nu a făcut furori pe acest segment de piaţă. Prin urmare, astăzi vom observa performanţele acestui exemplar de la ASUS  şi vom decide dacă merită  să scoatem cei aproximativ 640 Lei din buzunar sau ar trebui să re reorientăm spre alte soluţii.

 

 

Specificaţiile sunt atractive dacă ţinem cont de vechea generaţie, GTS450. Însă, specificaţiile plăcii pe care ASUS a binevoit să ne permită s-o chinuim sunt puţin diferite. În primul rând vorbim de o frecvenţă uşor crescută a nucleului grafic şi a shaderelor şi mai ales de o răcire mai bună faţă de designul de referinţă. Iată cum arată un screenshot din GPU-Z:

 

 

Ideea de a overclocka placa încă din fabrică este una destul de bună, mai ales că mulţi utilizatori refuză să facă acest lucru care poate aduce un spor de perfomanţă destul de apreciat.

Aţi observat cred că am adăugat în tabelul cu specificaţii şi concurentul direct, Radeon HD6790. Ei bine, acelaşi concurent şi-a făcut apariţia în cadrul testelor de astăzi pentru a-şi măsura megaherţii cu modelul ASUS. Dar înainte de asta, să observăm un pic mai îndeaproape placa.

 

 

Pages ( 1 of 6 ): 1 23 ... 6Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.