iTracker2 este o aplicaţie destul de simplu de utilizat şi orice utilizator de Rivatuner sau Afterburner va putea să se adapteze cu foarte multă uşurinţă. Pentru a simplifica procesul vom discuta pe marginea unor screenshot-uri.

 

Putem observa că iTracker2 permite modificare frecvenţelor dar şi a voltajelor. Se poate modifica voltajul de alimentare al GPU-ului (lucru necesar pentru atingerea unor frecvenţe mari), al controller-ului de memorie, dar şi al memoriilor. Am ales cele două moduri trecute şi în specificaţii pentru a înţelege diferenţa dintre ele.

 

1200Mhz pentru GPU folosind aer sunt aproape imposibil de atins fără a trece de 80° C. Aşadar Matrix 5870 Platinum este pregătită pentru utilizarea cu alte răciri. Totuşi, valorile maxime sunt de fapt mici pentru un overclocker extrem care va avea nevoie de posibilitatea de a urca frecvenţa GPU-ului chiar peste 1300 MHz.

 

Ventilatorul poate fi setat în două moduri, fie în mod fix similar opţiunii din Afterburner sau Catalyst Control Center, fie folosind 4 noduri de temperatură. Acele 4 dreptunghiuri pe care sunt trecute 4 temperaturi pot fi mişcate stânga-dreapta pentru a alege procentul de putere al ventilatorului atunci când GPU-ul atinge temperatura respectivă. Acest mod din urmă este esenţial pentru folosirea plăcii video în regim de overclock în fiecare zi.

 

Am lăsat la final cele mai importante lucruri pe care le aduce iTracker, memory tweaker-ul şi manager-ul de profile. Primul este foarte interesant deoarece oferă deja 3 preset-uri: Performance (latenţe optimizate), default şi OC (latenţe relaxate pentru o frecvenţă cât mai mare a memoriei). Managerul de profile este important pentru că permite schimbarea profilului folosind hotkeys şi pe lângă asta, profilul poate fi schimbat chiar în timpul jocului. Vom reveni să discutăm despre importanţa lui când vom discuta despre overclocking.

 

Pe lângă toate cele despre care am discutat iTracker2 pune la dispoziţia utilizatorului şi un hardware monitor bun însă cam impractic datorită imposibilităţii dimensionării ferestrei. Ce se poate monitoriza puteţi observa în ferestrele de deasupra. Pentru a trece de la un ecran la altul trebuiesc folosite săgeţile verticale din partea dreaptă.

 

Pages ( 3 of 14 ): « Previous12 3 45 ... 14Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.