Vom discuta în următoarea ordine: temperaturi la frecvenţe default, overclocking din slider (Afterburner), overclocking cu creştere de voltaj pentru daily use şi frecvenţa maximă posibilă fără utilizarea de metode speciale de răcire (ventilatoare super performante sau aer condiţionat care să sufle spre placa video).

 

Temperaturile sunt decente, mai ales în regim full load. Reţineţi cu frecvenţa GPU-ului este cu ~50 MHz mai mare decât a unui Radeon 5870 de referinţă.

 

Partea amuzantă este că pentru a ajunge la 965 MHz nu a fost nevoie să ating absolut nimic în afară de slider-ele pentru frecvenţe din Afterburner. Frecvenţa maximă a memoriilor nu este foarte mare, dar asta se datorează latenţelor destul de strânse ce sunt setate by default. Aşadar în cazul în care vă lipseşte experienţa în modificarea voltajelor tot puteţi atinge frecvenţe mari. Temperatura GPU-ului este tot 80°C datorită celor 3 procente în plus ale ventilatorului.

Că tot veni vorba de ventilator, acesta este mai înalt decât cele folosite în plăcile de referinţă şi drept urmare cantitatea de aer împinsă este şi ea mai mare rezultând o eficienţă mai mare a acestuia şi o răcire mai bună.

 

Hai să vedem acum ce se poate atinge folosind Matrix 5870 Platinum.

 

Aceste frecvenţe le putem aştepta în acelaşi fel pe majoritatea plăcilor ce vor purta numele Platinum, evident cu mici variaţii pentru că niciun GPU nu seamnă cu altul. Frecvenţa memoriilor nu este extraordinar de mult crescută deoarece am scăzut latenţele atât cât rabdarea mi-a permis. După cum observaţi slider-ul ce modifică voltajul memoriilor nu coincide cu realitatea şi cu siguranţă un multimetru ar fi arătat alt voltaj decât cel din monitorul de voltaje iTracker2.

Trecând peste memorii, ajungem să vorbim despre subiectul principal, GPU-ul. Frecvenţa 1004 MHz am ales-o în aşa fel încât temperatura să fie foartă bună dar şi zgomotul produs de ventilator să fie tolerabil dacă sunt folosite căşti audio (instrumentul obligatoriu în dotarea oricărui gamer). Revenind la acele profile, pentru un gamer sunt pur şi simplu geniale pentru că dacă ne obosesc căştile şi dorim să jucăm folosind boxele, putem schimba profilul din timpul jocului şi având la dispoziţie un număr total de 4 putem crea unul similar celui de mai sus dar cu setări ale ventilatorului ceva mai relaxate astfel încât să îl putem tolera chiar şi fără căşti.

 

La capitolul overclocking ceea ce aţi văzut mai sus nu este tot. Se poate urca şi mai sus, dar evident va fi nevoie să creştem puterea ventilatorului la 100%, nivel pur şi simplu intolerabil pentru utilizarea zilnică. În teste veţi vedea rezultate la frecvenţa default, overclock fără modificare de voltaj şi overclock maxim pentru daily use.

 

 

Pages ( 4 of 14 ): « Previous123 4 56 ... 14Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.