Cred că v-am mai spus de cel puţin 1000 de ori că eu apreciez de fapt la monitoarele cu 120 Hz reducerea input lag-ului faţă de posibilitatea de a-l folosi în 3D.

Pentru aşa ceva, adică lucru în 2D, VG278H este pur şi simplu fantastic. Chiar dacă dimensiunea lui este exagerată pentru a juca un shooter deoarece ai impresia că urmăreşti un meci de tenis (mişti capul stânga-dreapta prea mult) calitatea şi cursivitatea imaginii împreună cu timpul de răspuns redus sunt un adevărat ajutor pentru performanţele jucătorului.

Cu fiecare ocazie v-am spus că există variante de monitoare ce pot satisface aproape orice gust: de la monitoare cu periferice în bundle până la monitoare simple fără niciun briz-briz în pachet.

Dacă la celelalte monitoare este greu de justificat în faţa soţiei preţul versus dimensiune, la VG278H nu va mai fi această problemă pentru că va aprecia imediat mărimea lui în filme, activitatea preferată a userilor din tabăra sexului frumos.

Eu unul am mai avut monitoare de 27 inci acasă, însă VG278H a fost singurul care a primit laude de genul „e cel mai marfă monitor ever” şi tind să cred că s-a întâmplat asta datorită bleeding-ului foarte mic doar pe laturile orizontale şi mai ales smoothness-ului la care rulează Facebook:).

 

DSC00564-

Click pe o poză şi apoi folosiţi săgeţile direcţionale pentru un efect cât mai apropiat de realitate.

 

 

Concluzii

Despre un monitor şi despre calitatea lui se pot vorbi multe însă fără să arăţi nişte cifre reale e destul de greu să convingi cititorul că acest monitor merită atenţia lui. Poate că preţul ar trebui să vă dea de gândit cu privire la claritatea lui. Adică, există vreun om care a văzut un produs ASUS scump care să fie prost? Pentru că eu unul n-am reuşit să văd aşa ceva şi sper să nici nu am ocazia.

Anyway, un asemenea monitor e bun, din toate punctele de vedere. Nu va dezamăgi în niciunul din scenariile oricărui utilizator (excepţie făcând cei ce se ocupă de manipulare foto deoarece ei visează la 70% din spectrul Adobe RGB).

Fie că e vorba de filme normale, filme 3D, jocuri online la 120 Hz, jocuri 3D sau utilizarea banală de genul office, VG278H nu are cum să displacă. Şi deşi pare greu de crezut că ar conta 120 Hz pentru un PC office să ştiţi că şi maica-mea a sesizat diferenţa deşi are 60 de ani. Nu au durut-o ochii când s-a jucat solitaire pe platforma de test. Poate că pentru majoritatea dintre voi nu contează confortul ochilor, însă sunt destul de mulţi utilizatori ce se bucură la fiecare 10, 15 Hz în plus.

Dacă doriţi să vedeţi de ce este în stare acest monitor, puteţi să mergeţi în showroom-ul eMAG din Crângaşi pentru că va fi instalat acolo cam în două săptămâni de la data publicării acestui articol.

 

Plusuri şi minusuri pentru ASUS VG278H

+ Calitate imagine
+ Reducere lag periferice
+ Construcţie

– Preţ

Pages ( 2 of 2 ): « Previous1 2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.