În mod sigur decizia asupra uneia dintre cele două este grea. Ar fi bine totuşi ca utilizatorii să îşi dea seama ca acest GPU este prea lent pentru a necesita 1GB de memorie, dar mă îndoiesc că se va întampla prea curand ca toţi să cunoască aspectul ăsta.

So, trecând peste cantitatea de memorie ajungem la capitolul performanţă/preţ unde este inclusă evident şi eficienţa sistemului de răcire. Având practic o placă video care se încălzeşte cam tare dar este mai ieftină şi una mai rece dar mai scump decizia este întradevăr greu de luat.

Întrucât performanţa este identică voi scoate în faţă doar avantajele şi astfel o decizie poate fi luată mai uşor. HIS, are un preţ cu aproximativ 40 RON mai mic decât modelul de la Sapphire, dar este tot scump pentru performanţa oferită. Căldura degajată nu este alarmantă. Ventilatorul este dead silent. Modelul de la Sapphire este rece indiferent de modul de funcţionare. Ventilatorul este silenţios doar sub 60%.

Acestea fiind spuse, vă recomand modelul de la HIS şi nu pentru că este calitativ mai bun, ci pentru că este mai bine balansat raportul între ceea ce primeşti pentru banii investiţi. Subliniez acel mai, dar asta nu înseamnă că vă îndemn să daţi banii pe un 5670. Mai ales când modelul cu 512MB de la Sapphire costă 344 RON aici. Hell no, mai aşteptaţi încă două alocaţii şi investiţi-vă banii într-un 5750 cel puţin. Măcar 5750 vă oferă nişte framerate-uri decente.

 

ATI Radeon HD 5670

 

Plusuri şi minusuri pentru HIS HD 5670 IceQ 512MB

+ Preţ

+ Suport Eyefinity

+ Cooler silenţios

– Cooler ineficient

– PWM slab

 

Plusuri şi minusuri pentru Sapphire Radeon HD5670 1GB

+ Cooler foarte eficient

+ Suport Eyefinity

– Preţ

 

  • HIS HD 5670 IceQ 512MB poate fi cumpărată de aici cu 404 RON
  • Sapphire Radeon HD5670 1GB poate fi cumpărată de aici cu 445 RON
Pages ( 6 of 6 ): « Previous1 ... 45 6

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.