Având în vedere că 5670 nu este un GPU foarte puternic, am decis să băgăm în aceeaşi oală o placă video de la HIS şi una de la Sapphire. Înainte de a începe călătoria prin lumea plăcilor video entry-level trebuie să vă mărturisesc că cele două sunt total diferite şi aici nu mă refer numai la aspect şi răcire, ci şi la canitatea de memorie. Modelul de la Sapphire vine echipat cu 1GB de memorie, iar cel de la HIS vine cu doar 512MB.

Acum că am lămurit acest mic aspect, să trecem la detaliere. Vom discuta despre implementarea lui 5670 şi atât. Nu vom discuta despre performanţa celor două pentru că diferenţele dintre ele (chiar dacă există 512MB de memorie la mijloc) este minusculă. Pentru a ucide orice fel de dubiu am rulat două jocuri, unul DX10.1 şi unul DX11. În primul, adică în H.A.W.X am obţinut 45 fps cu HIS şi 45 fps cu Sapphire, iar în Dirt 2 22 fps cu HIS şi tot 22 fps cu Sapphire. Acestea fiind spuse putem merge mai departe în călătoria noastră printre tranzistori.

So, astăzi vom afla care dintre cele două implementări este mai atrăgătoare pentru utilizarea zilnică în calculatorul unui utilizator X.

Primul aspect pe care îl vom dezbate este căldura emanată în condiţii normale de lucru. Al doilea va acoperi temperatura atunci când există nevoie de OC, iar al treilea va acoperi aspectul întreţinerii uneia dintre cele două plăci. Despre al treilea aspect vom discuta mai detaliat la pagina cu pricina. Până una alta hai să facem cunoştinţă cu fiecare în parte.

 

HIS & Sapphire Radeon HD5670

 

Am uitat să precizez, în graficele cu temperaturi vom include şi modelul de referinţă, doar pentru a ne satisface curiozitaţile.

 

 

Pages ( 1 of 6 ): 1 23 ... 6Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.