OK, ia să vedem ce concluzii putem trage în urma rezultatelor.

Performanţa oferită de Radeon HD5830 nu e foarte spectaculoasă. Dar nici nu trebuie să fie spectaculoasă. După cum ziceam pe la începutul articolului, HD5830 a fost gândită şi echipată pentru un singur rol, şi anume de a umple golul de performanţă dintre HD5770 şi HD5850. Iar asta şi face, şi o face foarte bine. Aşadar putem concluziona că inginerii AMD şi-au atins ţinta, prin urmare lansarea HD5830 e un succes.

În configuraţie dual-card, HD5830 se comportă foarte bine: scalarea e foarte bună în majoritatea cazurilor, microstuttering-ul este absent de la datorie, iar input-lag-ul e relativ acceptabil. Toate astea cu un driver beta, pregătit în grabă pentru lansarea plăcii. Deci ne putem menţine speranţele la un nivel ridicat în privinţa driverilor viitori şi a funcţionării corecte a acestora.

Totuşi, Radeon HD5830 are un consum mult mai mare decât ne aşteptam, mai mare chiar decât consumul înregistrat de Radeon HD5850. Urmează să vedem soluţiile finale care vor fi disponibile în retail, pentru a discuta atunci de temperaturile de funcţionare, de zgomotul produs şi, mai ales, de dimensiunile PCB-ului şi a sistemului de răcire.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru ATI Radeon HD5830

+ Consum redus în regim Idle

+ Performanţe potrivite pentru gama de preţ

+ Suport Eyefinity şi DirectX 11

– Consum mare în regim Full-Load

Pages ( 13 of 13 ): « Previous1 ... 1112 13

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.