Avantajele lui GT220 asupra vechilor plăci le vom discuta pe parcursul articolului comentând pe marginea performanţelor obţinute în testele rulate dar pentru început iată un tabel cu specificaţii. Cum spre fericirea noastră avem pe piaţa 3D o mulţime de vendori, specificaţiile cât şi preţul pot varia de la caz la caz deşi nu cu valori ieşite din comun. Specificaţiile notate în tabelul de mai jos sunt ale exemplarului testat de noi.

Ca să n-o mai lungim, iată tabelul, în care am trecut şi un exemplar de referinţă din seria 9600GSO şi un 9500GT . După o scurtă privire, veţi observa că GT220 se plasează din punct de vedere al performantţelor între cele două surori ale sale, şi astfel e posibil ca mai noul GT216 să coexiste pentru o scurtă perioadă cu plăcile mai vechi, din gama low-end, construite în jurul lui G9x.

 

 

Ce concluzii putem trage din specificaţiile de mai sus? O caracteristică importantă este TDP-ul maxim care a scăzut semnificativ datorită trecerii la litografia pe 40nm. Rezultatul este o temperatură foarte mică pentru sistemul de răcire folosit, chiar atunci când GPU-ul este stresat la maxim.

Frecvenţa GPU-ului nu a crescut cu valori extrem de mari comparativ cu 9600, dar este suficient cât să ajute micul nostru candidat în probele la care va fi supus în cel mai pur spirit WASD. Platforma noastră de test a fost formată din :

CPU: Intel Core2Duo E8200@3.8 Ghz
Placă de bază: Gigabyte GA-EP45-DS3R
Memorie: 4 x 1024 DDR2 Kingston HyperX @1000 Mhz, Dual -channel
Placă Video: NVIDIA GeForce GT220, Gigabyte GV-N220OC-1GI
Sursă: Chieftec CFT-750-14CS 750 W
HDD:  Western Digital Caviar WD1600JS

Sistemul de operare folosit a fost Windows 7 Ultimate x64 (64bit) iar versiunea driverului a fost 191.07

Hai să trecem acum la partea obiectivă a articolului de azi. Performanţa în testele sintetice şi în jocuri – partea din multimedia care ne interesează şi ne atrage pe noi:)

Toate testele au fost rulate folosind o rezoluţie de 1024*768, deoarece o rezoluţie mai mare ne-ar fi ucis pur şi simplu jucăria.

 

 

Pages ( 2 of 5 ): « Previous1 2 345Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.