Overclocking

Pentru supratactare am apelat la ASUS SmartDoctor, deoarece a fost singurul program cu care am reuşit să modific frecvenţele. Orice altceva am încercat, a fost total în zadar, deoarece frecvenţele citite erau total pe dinafară.
Problema cea mai mare e că ASUS SmartDoctor limitează serios frecvenţele maxime care pot fi setate. În cazul meu, frecvenţele maxime pe care le-am putut stabili au fost 707MHz pentru GPU, 864MHz pentru memorie şi 1414MHz pentru shadere.

 

Şi de ce e asta o problemă? Păi pentru că ASUS au implementat tehnologia Voltage Tweak care permite creşterea voltajelor, şi astfel îmbunătăţirea posibilităţilor de supratactare. Şi pe lângă asta, temperaturile erau foarte bune. Deci aveam suficient „headroom” pentru a urca placa mai sus. Şi din păcate nu am putut.  Sunt convins că aş fi putut atinge 750MHz pentru GPU, şi cu puţin noroc chiar 800MHz.

Temperaturi

Pentru măsurarea temperaturii am folosit ASUS SmartDoctor şi FurMark 1.8.2 (ambele afişează aceeaşi temperatură), iar pentru încărcarea plăcii video am apelat la FurMark 1.8.2. Temperaturile au fost notate în două instanţe: cu ventilatorul lăsat pe „Auto”, şi cu ventilatorul setat manual la 100%.

 

 

Dacă lăsăm ventilatorul pe „Auto”, temperatura nu va trece de 90 grade. Indiferent cât e de încărcată placa, ventilatorul va creşte turaţia pentru a menţine temperatura sub valoarea de 90 grade. Odată setat ventilatorul la viteza maximă, temperaturile sunt excelente. Însă nivelul de zgomot este uriaş… „Urecheometric” vorbind, ventilatorul e aproape de două ori mai zgomotos decât Ultra Kaze-ul meu de 3000rpm, iar frecvenţa sunetului e mai înaltă. Poate fi folosit la 100% atunci când dăm un bench sau testăm posibilitatea supratactării, dar în niciun caz nu poate fi folosit zilnic.

 

 

Pages ( 5 of 15 ): « Previous1 ... 34 5 67 ... 15Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.