Să vedem cum se prezintă din punct de vedere fizic modelul celor de la PowerColor.

 

Dimensiunile plăcii video sunt 182 x 111 x 38mm.

 

Sistemul de răcire ocupă două sloturi, însă nu acoperă întregul PCB. Totuşi, masca de plastic care serveşte la fixarea ventilatorului ajută foarte mult la ghidarea fluxului de aer către fantele de aerisire prezente în bracket-ul metalic, iar volumul de aer cald eliminat în carcasă e neglijabil. Nivelul de zgomot declarat de producător pentru ventilatorul de 92mm este de sub 30dBa.

 

La fel ca şi la modelul de referinţă, e nevoie de un singur conector suplimentar PCIe 6-pin pentru alimentare. PowerColor recomandă o sursă de alimentare de minim 450W. Iar în capătul depărtat găsim şi conectorii pentru CrossFireX.

 

O scurtă privire asupra părţii inferioare a PCB-ului.

 

Unul din cele 8 chip-uri de memorie GDDR5, fabricate de Samsung. Fiecare chip are o capacitate de 1Gb, latenţă de 0.40ns, lăţime de bandă maximă de 5.0Gbps şi necesită 1.5V pentru alimentare.

 

La capitolul „Conectică” modelul PowerColor e foarte bine echipat: doi conectori DVI-I, un conector HDMI şi un conector DisplayPort. Pentru cei care au nevoie de conector VGA, PowerColor livrează în cutie un adaptor VGA-DVI.

 

Aşa se prezintă radiatorul, odată înlăturat ventilatorul şi masca de plastic. Avantajul major e că se poate instala orice alt ventilator, lucru deosebit de util în cazul unor sesiuni de overclocking puternic. Ca dezavantaje aş menţiona faptul că se elimină sistemul de ghidaj al fluxului de aer către exterior şi faptul că nu există locaşuri dedicate pentru prinderea ventilatoarelor clasice. Totuşi, există suficiente variante de fixare a unui ventilator clasic.

 

Şi o privire mai focalizată asupra radiatorului. Baza este construită din cupru, suprafaţa acesteia fiind de 47.74cm².

 

 

Pages ( 3 of 7 ): « Previous12 3 45 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.