3D Mark

Temperaturi

Gigabyte AMD Radeon RX 6900 XT Gaming OC este una dintre cele mai bine racite placi video pe care le-am vazut. Temperaturi sunt foarte scazut datorate metodei de racire supradimensionate si capabile.

Testele au fost efectuate intr-o incapare in care temperatura ambientala este de circa 20°C.

Temperaturile inregistrate la nivelul acestei placi video, cu viteza ventilatoarelor  setata pe modul automat, au oscilat in jurul cifrei de 70°C. Ridicand manual viteza ventilatoarelor la maxim, viteza creascand la 3800RPM, teamperatura a scazut cu 12°C, atingand valoarea de 58°C. Nu voi minti, placa este foarte zgomotoasa la RPM 100%.

Am observat totusi ca TDP-ul nu se ridica peste valoarea de 260W asa ca am ridicat manual slider-ul de TDP la 115%, crescand si TDP-ul la 300W, placa fiind la potential maxim. Evident, stabilitatea graficului de putere a scazut drastic, in schimb cel de frecventa a devenit liniar, osciland usor in jurul valorii de 2505 MHz, foarte aproape de valoare Game Clock-ului.

As vrea sa mentionez ca modificarile aduse la nivelul vitezei ventilatoarelor au fost facut din driver-ul placii si nu din MSI Afterburner dupa cum am fi obisnuiti. Situatia este ca driver-ul AMD suprascrie modificarile efectuate din MSI Afterburner. Astfel placa pastreaza viteza ventilatoarelor setata manual doar din driver.

Temperaturi
Pages ( 4 of 8 ): « Previous123 4 56 ... 8Next »

3 thoughts on “Review: Gigabyte AMD Radeon RX 6900 XT Gaming OC

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.