Nvidia si-au lansat recent cele mai noi GPU-uri din line-up-ul Super si toata lumea este incantata. Si asta nu se datoreaza neaparat performantei mai ridicate decat al placilor fara Super, cat si datorita preturilor mai mici.

Practic poti cumpara un RTX 2070 Super la 2600 Lei si asta inseamna ca iei o placa video ce se apropie destul de serios de RTX 2080 al carui pret este in continuare peste 3200 Lei. Oricum, e mare progres si la RTX 2080 pentru ca pretul lui era de 4200 Lei al lansare.

Gigabyte GeForce RTX 2070 Super Gaming OC 8G review | WASD

Si fara sa o mai lungim mult, hai sa vedem ce este cu acest RTX 2070 Super de la Gigabyte. Teoretic ar trebui sa se vada diferenta si la capitolul performanta pentru ca in general integrarile custom au raciri mai bune decat variantele Founders Edition. Si asta se traduce intr-un boost al frecventei GPU-ului mult mai mare.

 

Ce este Gigabyte GeForce RTX 2070 Super Gaming OC 8G?

Asa cum se si observa, este o integrare custom a lui RTX 2070 Super. Gigabyte au mai folosit aceasta racire Windforce 3X si in cazul altor placi video.

Partea buna a sistemului de racire este ca atunci cand GPU-ul nu este utilizat ventilatoarele se opresc complet si asta inseamna ca nivelul de zgomot creste doar cand este nevoie.

Asta inseamna ca poti lasa PC-ul pornit fara sa iti faci griji in cee ce priveste nivelul de zgomot. Mai ales noaptea.

Bineinteles, placa este echipata si cu un backplate. Si spre diferenta de datile trecute cand am mai vazut acest lucru la Gigabyte, acum specifica ca este un backplate metalic de protectie. Nicidecum ca ar ajuta la disiparea caldurii. Si adevarul este ca atata vreme cat nu ai contact cu PCB-ul, nu prea are cum sa preia caldura calumea.

O chestie interesanta pe care am observat-o pe pagina produsului o reprezinta structura heatpipe-urilor. Gigabyte se lauda ca sunt ceva mai complexe si cumva structura lor bicamerala ar fi mai eficienta.

Dar din ce am observat in teste, nu este nimic iesit din comun. Veti vedea si voi la capitolul temperaturi.

In ceea ce priveste iesirile video, 2070 Super de la Gigabyte este dotat standard, 3 DP-uri, un HDMI si un Type-C.

 

Desi nu ma incanta prea tare faptul ca este un cooler HDT, macar au inclus si o placa metalica care sa preia caldura degajata de memorii. Bine, ar fi imposibil sa functioneze fara ca acestea sa fie si ele racite, avand in vedere frecventa mare la care functioneaza. Si era sa uit sa mentionez un aspect super important al sistemului de racire, ventilatoarul din mijloc se invarte in sens opus celor doua din exterior.

Asta inseamna ca turbulentele dintre ventilatoare sunt ceva mai mici si asta se traduce intr-o un flux de aer ceva mai mare.

Si desi las la sfarsit acest aspect, este, poate, cel mai important. Frecventa GPU-ului declarata de catre Gigabyte este de 1815 MHz. Si asta in vreme ce modelul Founders Edition ruleaza la 1770 MHz. Este un boost binevenit, dar daca si aduce un spor de performanta considerabil veti vedea la sectiunea performanta.

 

Pages ( 1 of 8 ): 1 23 ... 8Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.