Verdict

Simplificand tot ceeea ce am povestit in paginile anterioare ajungem la o concluzie evidenta: Gigabyte RTX 3070 este o placa foarte puternica, dar si balansata in raportul calitate/pret care merita cumparata fara sa rupa prea tare buzunarul.

Performante de top (last gen, RTX 2080 Ti) la pretul cu care se afisa pe rafuturile magazinelor RTX 2070 mai acum cateva luni. Cu o astfel de placa poti atinge sau chiar depasi performantele unui RTX 2080Ti la care, tot acum cateva luni, doar visai.

Peste care, SA NU UITAM, ca se adauga implementarea noii arhitecturi Ampere si compatibilitatea cu tehnologiile de ultima ora cum ar fi PCI-E Gen4.0 si decodare harware AV-1. Ce sa vrei mai mult?

Aaaaaa, vrei sa vezi ce are si AMD de oferit? Te inteleg perfect. Si noi suntem mega curiosi. Dar pana una alta, daca gasiti placa asta prin magazine si chiar nu mai aveti rabdare si vreti sa jucati cu Ray Tracing cele 10-11 jocuri pe care le-ati fi putut juca oricum si cu seria 2000, atunci go for it de pe acum.

Implementarea Gigabyte este destul de solida si temperaturile, dupa cum am vazut, se incadreaza in tiparul lor. Curba ventilatoarelor este responsabila de comportamentul ei termic in mare parte. Si asta inseamna ca daca aveti chef si rabdare sa stati sa modificati voi profilul ventilatoarelor, puteti atinge performante termice ceva mai bune decat cele prezentate in scenariul auto fans.

 

Performanta medie per rezolutie

Indiferent de monitorul pe care il vei folosi, performanta oferita de RTX 3070 o sa fie undeva pe langa cea a lui RTX 2080 Ti.

Overall performance

Pentru a va ajuta sa intelegeti cam care este clasamentul am nascocit graficul de mai jos in care sunt mediate absolut toate rezultatele din testele noastre. Este un fel de overview al comportamentului placii si iti vei putea face o idee cam pe unde se situeaza in comparatie cu alte placi.

Later edit:

Tocmai a fost listata pe PC Garage placa de la Gigabyte. Pretul ei este 3799 Lei. Prea scumpa si deloc asa cum se laudau ca la pret de 2070. 2070 a costat la lansare sub 3000 Lei. A stai, ca mai e si „inflatia” primului val. Asa cum se intampla de mai bine de 10 ani incoace.

Totusi, daca n-ai ce face cu 3799 Lei. O poti cumpara de la PC Garage.

Pages ( 9 of 9 ): « Previous1 ... 78 9

5 thoughts on “Review: Gigabyte RTX 3070 Gaming OC 8GB

  1. Performance as expected, dar au busit rau pretul. Cu cateva sute de lei mai putin ca pretul “estimat” pt 3080, pur si simplu nu merita. Undeva la 3000 lei ar fi sweet spot pt placa asta.

  2. Misto placa!
    Si misto review-ul detaliat si presarat cu parerile voastre personale. Sunt amuzante, dar adevarate.
    Pacat ca jegul de eMag strikes again cu preturi pentru idioti care n-au rabdare cateva luni. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.