Glumeam mai zilele trecute cu Fulger prin redactia WASD ca a venit o noua placa video la review, anume un KFA2 RTX 2060 SUPER. Gluma era ceva de genul, ca wow misto, aveam KaFeA. Get it?

Da stiu, glumele proaste nu se opresc niciodata.

Dar destul cu glumele proaste, pentru ca acu’ sta asta „mica” pe birou si se supara. Bine, mica este doar o alintatura, pentru ca este o placa video ale caror dimensiuni ies din tiparul unei placi medii si este destul de grea.

Galax sau KFA2 cum vreti sa-i spuneti, chiar daca par neica nimeni au o oarecum vechime in piata.

Imi aduc aminte si acum cand ma jucam CS 1.6 acum multi ani aveam o placa video de la ei, anume un 9800 GTX ce mergea de minune si arata si fain, cel putin pentru acele vremuri.

Insa au disparut nitel de pe piata sau cel putin eu nu i-am mai vazut deloc. I-am vazut cand era febra minerilor, cu rebranding-ul de KFA2 aveau cele mai mici preturi in perioada respectiva. Dar n-am fost tentat sa platesc in jurul a 1500 lei pentru un GTX 1060.

Dar uite ca au intrat si ei in vremurile noastre. Seria noua, design, nou. Pe hartie, dar si la suprafata, promite multe. Insa ii dam noi de cap si vedem daca e ceva de capul placii sau nu. Shall we?

KFA2 GeForce RTX 2060 Super 1-Click OC review | WASD

 

Ce este KFA2 GeForce RTX 2060 Super EX 1-Click OC?

Ray tracing in sus, ray tracing in jos. Asta a fost tot marketingul celor de la Nvidia de un an. Si sincer, pe mine unul ma lasa rece.

Asta pentru ca majoritatea dezvoltatorilor de jocuri au implementat asta in jocurile lor cand au avut chef, nu cand le-a zis Nvidia. Iar pentru niste umbre si lumini mai fancy, dar cu FPS-ul minuscul, mai bine ma lipsesc.

Despre placi video RTX 2060 Super stim deja de ceva timp ce pot, detalii tehnice si altele pentru ca s-a ocupat Fulger la momentul lansarii.

Acum, diferenta la fiecare implementare este data de racire si implicit de potentialul de overclock. Placa KFA2 vine cu un backplate, iar pe partea opusa cu doua fan-uri de 90 mm.

Placa KFA2 are core clock-ul default de 1685 MHz, iar ca idee implementarile altor producatori se invart tot undeva pe acolo, cel putin cand vine vorba de versiuni OC. MSI ofera o implementare cu 1665 MHz, Inno3D tot cu aceasta frecventa, iar Gigabyte are 1680 MHz, dar au in portofoliu si o editie de 1815 MHz, mai exact modelul Gigabyte GeForce RTX 2060 Super Gaming OC 3X White 8GB. Bine, observ faptul ca diversi producatori utilizeaza aceasi racire pe mai multe modele scoase, diferenta fiind data de un core clock crescut putin.

Din punct de vedere al output-ului video, acesta este destul de saraca. Vine cu doua iesiri Displayport si un port HDMI 2.0b.

 

Si ca-n majoritatea cazurilor de placi video RTX 2060 Super, curentul electric vine doua alimentari PCIe: 1x 8pin si 1x 6 pin.

 

Nu putea sa lipseasca si iluminarea RGB, ce pare in ultimul timp must have pe toate componentele. Ma rog, aproape pe toate.

Nu doar ventilatoarele au iluminare RGB, ci si mesajul „WHAT’S YOUR GAME” ce se afla pe lateralul placii video.

 

Pages ( 1 of 8 ): 1 23 ... 8Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.