Iar placi video? Iar! Dar parca au mai fost ceva lansari in ultimul timp… Da, au fost, dar tot noi am mai spus-o ca exista posibilitatea ca cineva de la Nvidia sa se plictiseasca acasa si a dat sfat in tara sa se porneasca productia pentru seria noua.

Angajatii Nvidia probabil se scarpinau in cap si au spus ceva de genul “dar stai, n-avem mai nimic nou de pus pe o serie noua, n-avem nimic inovativ”, iar probabil raspunsul persoanei cu puteri de decizie a fost “n-ar fi asta o problema”. Da, uneori imaginatia mi-o ia la vale si incep sa-mi inchipui dialoguri intre diverse persoane, cum ar fi fost acel de sus.

Ok, acum ca mi-am varsat putin nervii, voi incepe sa vorbesc despre ce avem noi azi, anume un GTX 1050Ti. Pardon, GTX 1650. Scuze, datorita varstei le incurc.

 

Ce este GTX 1650?

GTX 1650 este ultima lansare de la Nvidia, ce utilizeaza chipul TU117. Dar din pacate nu o sa fie ultima din seria 16×0, anume trebuie sa vina si mirifica GTX 1650 Ti.

Nu de alta, dar seria 16×0 pana acum este meh in cel mai bun caz. Diferentele intre seriile 10×0 si 16×0 nu cereau un bis, dar Nvidia face pana la urma ce vrea, poate si din vina lui AMD ca pana acum au parut ca n-au avut chef sau capabili sa se ia la tranta cu rivalul verde.

Nvidia GeForce GTX 1650 review | WASD

MSI GeForce GTX 1650 Ventus XS 4G OC

Si uite asa in 2019 vad un port DVI. Ok, poate chiar asa mult timp de la ultima placa cu DVI pe care am vazut-o.  Ultima a fost prin decembrie 2018, anume la RX 590. Probabil singurii ce mai utilizeaza portul DVI sunt cei cu monitoare vechi ce le tin pe post de 2nd screen.

Placa mai vine in plus cu o iesire HDMI 2.0b si o iesire DisplayPort 1.4.

 

MSI GeForce GTX 1650 Gaming X 4G

Versus modelul Ventus XS, MSI au inlocuit portul DVI cu un port DisplayPort 1.4. De asemenea, sistemul de racire este si el modificat si varianta Gaming X vine cu un radiator ceva mai complex decat o bucata de aluminiu precum in cazul variantei Ventus XS. Fiind vorba de un GPU low power nu stiu daca chiar era nevoie de un asemenea efort si o racire atat de puternica. Dar vom vedea asta la capitolul temperaturi.

Si pentru un cosum de 85W, adica cu 10W mai mare, versiunea Gaming X beneficiaza de o alimentare de 6 pini. Si alimentarea extra este necesara pentru doar 10W. Gaming X are un consum mai mare decat Ventus XS.

 

Pages ( 1 of 8 ): 1 23 ... 8Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.