Tocmai ce a sosit la teste aceasta minunatie, numita PG27UQ despre care se stie de aproximativ 1 an si jumatate ca va fi lansat. Si ii inteleg perfect pe producatori de ce nu s-au grabit cu el. E scump si trebuia sa fie cat mai aproape de a fi un produs fara probleme.

Cat l-am testat dupa scoaterea din cutie am reusit sa observa si problemele de culoare cauzate de functionarea la 144 Hz in Windows.

Aceasta problema apare pentru ca latimea de banda a standardului DisplayPort 1.4 nu este suficienta pentru mai mult de 120 Hz la rezolutie 4K.

Dar pana la urma nu este o problema sa ai desktop-ul la un refresh rate mai mic si jocurile la 144 Hz. Pana la urma aceste probleme apar atunci cand este un contrast foarte puternic, ca de exemplu textul negru pe fundal alb.

In jocuri nu am vazut nici macar o data vreo aberatie a culorilor asa cum s-a observat pe desktop.

Cam asa arata diferitele metode existente.

Mai multe puteti sa cititi de aici.

Initial voiam sa realizez un side-by-side si sa filmez slow motion vechiul Asus PG27AQ si noul Asus PG27UQ. Dar din pacate GTX 1080 Ti nu iti permite sa conectezi un display 4K@144 Hz impreuna cu unul 4K@60 Hz. Adica ambele vor sta conectate la 60 Hz.

Si e logic, avand in vedere limitarile de latime de banda ale acestui standard.

Poate pe la DisplayPort 2.0 se vor rezolva.

Oricum, prima mea impresie a fost ca PG27UQ e al naibii de misto. Combinatia dintre sharpness si smoothness m-a lasat masca. Adica 4K nu este spectaculos deloc. Sau cel putin nu mai e. Pentru mine. Dar in combinatia asta alaturi de G-SYNC m-a impresionat.

O parte a review-ului o voi publica cat de curand posibil si voi trata, bineinteles, input lag-ul.

 

Similar Articles

One thought on “[Video] Asus PG27UQ Unboxing si impresii – 4K@144Hz

  1. fa testul de mai jos. sunt curios daca distingi ceva cu cei „144Hz”.

    adauga un imput lag generos, timpul de raspuns al cristallelor lichide, culorile proaste pentru ca este vorba de un pannel TN si ai un fiasco de multi bani.

    pe LCD nu exista refresh rate, mai ales in desktop. practic te uiti la un bec permanent aprins, fara „flicker”

    https://www.testufo.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.