Şi uite că am ajuns şi la final. Obosiţi, dar plăcut impresionaţi de noul produs de la AMD. Deşi în situaţia finală Phenom II 965 BE pierde la testele sintetice, e oarecum normal, având în vedere că procesorul Core i7 920 are două atu-uri de partea lui: funcţia HyperThreading, care permite folosirea a 8 fire de execuţie şi tehnologia DDR3 Triple Channel, care oferă o lăţime de bandă net superioară faţă de alte procesoare existente pe piaţă. Totuşi, în aplicaţiile care nu sunt optimizate pentru lucrul cu foarte multe fire de execuţie, în speţă jocurile, Phenom II 965 BE se descură admirabil, reuşind să egaleze şi chiar să depăşească rezultatele competitorului direct.

Chiar dacă preţul procesorului Phenom II 965 BE este foarte apropiat de cel al lui Core i7 920, AMD deţine avantajul privind costul total al platformei. O placă de bază cu chipset 790X, 790GX sau 790FX este mai ieftină decât una cu chipset X58, şi kit-urile de memorie DDR3 Dual-Channel au un preţ de achiziţie mai accesibil decât kit-urile DDR3 Triple-Channel. Ca să nu mai menţionăm posibilitatea folosirii procesorului Phenom II 965 alături de o placă de bază cu chipset 785G (precum am testat noi), care sunt şi mai ieftine faţă de actualul chipset high-end de la AMD.

Prin urmare, dacă doriţi un upgrade la o platformă nouă, alegerea unui procesor Phenom II 965 alături de o placă de bază AM3 este foarte recomandată.

Poate v-aţi întrebat pe parcursul acestui articol de ce nu am testat procesorul în regim de overclocking, având în vedere faptul că aparţine seriei Black Edition, deci un procesor gândit în mare măsură pentru overclockeri. Ei, dragilor, vom face şi acest lucru, dar nu azi. Ci într-un articol viitor, în care vom discuta numai despre acest aspect.

Iniţial programasem să publicăm acest articol în data de 13 August 2009, adică ieri. Din păcate, de data asta timpul nu a ţinut cu noi, fiind astfel nevoiţi să mai întârziem articolul pentru încă o zi. Totuşi, „tot răul spre bine” zic optimiştii din noi, pentru că vă pregătim câteva teste interesante. Aşa că stay tuned, pentru că urmează o perioadă foarte aglomerată!

 

 

Plusuri şi minusuri ale lui Phenom II X4 965BE

+ preţ de achiziţie al platformei
+ performanţă excelentă

– TDP foarte mare pentu nivelul de performanţă

Pages ( 11 of 11 ): « Previous1 ... 910 11

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.