Overclocking

Asupra overclocking-ului nu am insistat exagerat deoarece 1075T-ul testat de noi nu este Black Edition şi drept urmare  în mod sigur va fi top pick pentru gameri şi userii normali şi va ajunge cam greu pe lista priorităţilor unui overclocker sau entuziast. Dacă nu ştiaţi, procesoarele Black Edition de la AMD vin cu multiplicatorul frecvenţei de bază deblocat şi astfel necesitatea creşterii frecvenţei de bază nu mai este atât de necesară.

Având în minte targetul acestui procesor, am folosit pentru teste un cooler foarte ieftin dar care în cele din urmă s-a dovedit a fi foarte performant pentru acest procesor. Cooler Master Hyper 212 Plus costă aproximativ 125 RON şi chiar îl recomand pentru acest procesor (sau altele inferioare lui 1075T).

 

 

Frecvenţa de 3958 MHz am atins-o în cel mai facil mod posibil şi nu a fost nevoie de foarte multe setări manuale în pagina dedicată overclocking-ului din BIOS-ul plăcii de bază.

Astfel, a fost nevoie să intervin asupra următoarelor setări:

CPU BUS FREQUENCY – crescut de la 200 la 263 MHz.

DRAM FREQUENCY – a necesitat modificarea divizorului în aşa fel încât dacă frecvenţa de mai sus ar fi fost 200MHz, cea a memoriilor ar fi fost setată la 1333 MHz. Dacă nu modificam divizorul şi îl lăsam setat pe 1600 MHz, frecvenţa implicită a memoriilor Kingston folosite, atunci ne-am fi trezit că ar fi încercat să pornească la 2104 MHz.

CPU/NB FREQUENCY – de la AUTO(2000MHz) la 2104 MHz

HT LINK SPEED – de la AUTO la 2104 MHz

CPU VOLTAGE – de la AUTO (1,283v) la 1,434375v

CPU/NB VOLTAGE – de la AUTO (1,164v) la 1,206250v

DRAM VOLTAGE – de la AUTO (1,667v) la 1,75v

 

Temperaturi

Sincer să fiu am fost foarte surprins atât de comportamentul cooler-ului cât şi de al procesorului. Nu am mai construit niciun grafic pentru că oricum ne interesează doar temperaturile în load. Aşadar, mai jos aveţi screenshot-urile aferente frecvenţelor de lucru, default la stânga şi OC la dreapta.

 

Nu vă lăsaţi înşelaţi de temperaturile pentru fiecare nucleu deoarece sunt afişate total aiurea. Cele din mijlocul screenshot-ului sunt destul de apropiate de realitate.

Hai să aruncăm o privire şi pe rezultatele testelor sintetice şi să tragem o concluzie.

 

Pages ( 2 of 3 ): « Previous1 2 3Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.