Povestea incepe destul de simplu. Intr-o zi, Octavian2, nu alter egoul meu, ci baiatul cu care produc materialele video pe Youtube, mi-a zis ca ii merge prost PC-ul in timp ce lucra la review-ul cu Radeon VII.

Nu am eu mare experienta in ale montajului video, insa nu ma uit chioras atunci cand cineva imi zice ce anume ar trebui sa faca, ce tranzitii sa puna si asa mai departe.

Nu are un PC prost. Are un Ryzen 7 1800X cu un GTX 980 Ti. Sa nu va aud ca e vai mama ei placa video epntru ca nu e. E aproape la fel de buna ca orice placa video moderna. Mai putin astea RTX care sunt marginal mai performante.

Are RAM. Se lafaie in 32 GB.

Ce putea fi?!

Am intrat pe remote si pur si simplu nu puteam sa imi dau seama de ce ii functiona in acel hal.

Pana la urma am descoperit ca era de la niste PNG-uri.

Dar asta nu e tocmai important…de ce?!

Important este ce s-a intamplat atunci. Intr-un impuls animalic si orgolios voia sa isi cumpere un Threadripper 2.

Stiam deja ca Premiere Pro e prost si probabil nu avea sa scaleze asa cum credea si l-am calmat promitandu-i ca voi face rost de un TR ca sa facem teste.

Si iata ca m-a mancat in fund sa ma bag in aceasta chestie. Sa testez si TR. Procesor pe care imi promisesem ca nu il voi testa pentru ca nu este de gaming.

Dar iata-ma cu procesoarele in fata. Si cu promisiunea catre Octavian2 ca voi testa procesoarele sa vedem daca e timpul sa isi faca un upgrade pentru editare video 4K, in majoritatea cazurilor la 25 fps.

Daca iti e lene sa citesti, poti vizualiza varianta video mai jos.

 

Componente folosite

Cel mai curios eram de cel mai scump Threadripper. Eram tare curios daca ajuta sau nu la ce un numar asa mare de nuclee.

Premiere Pro CPU and GPU 2019 | WASD

Rationamentul pentru care am decis sa folosesc si Threadripper 2950X a fost ca sa am ceva intre Ryzen 2700X si cel mai scump TR. Ma interesa sa vad cam pana unde scaleaza Premiere Pro.

Si bineinteles, am testat si Ryzen 2700 deoarece voiam sa vad cum reactioneaza Premiere Pro la frecvente.

Si nu puteam sa nu testez si folosindu-ma de cele doua Intel-uri pe care le detin. Asadar, am inclus si 8700K, un procesor extrem de popular. Dar si 9900K, un procesor ideal pentru gameri, dar stupid de scump.

Pentru absolut toate configuratiile am folosit un kti de 4×8 GB DDR4 G.Skill FlareX @3200 CL14.

Premiere Pro CPU and GPU 2019 | WASD

La capitolul stocare am folosit un Kingston KC1000 de 480 GB.

Placile de baza utilizate au fost urmatoarele:

Gigabyte X470 Ultra Gaming, Asus ROG Maximus X Formula, Asus ROG Maximus XI Formula si MSI MEG X399 Creation.

Pentru racire am folosit solutii diferite si nu au niciun fel de importanta. Dar asa, pentru curiosi am sa le insir:

Corsair H150i pentru 9900K, Raijintek Orcus 240 pentru 8700K, Noctua U12S pentru Ryzen 7 2700 si 2700X si Noctua U14S TR4-SP3 pentru Threadripper 2990WX si 2950X.

Motivul pentru care am folosit doar 32 GB este simplu, Premiere Pro nu are nevoie de mai mult de 32 de GB pentru un astfel de proiect.

Ca fapt divers, proiectul folosit pentru teste este review-ul meu al placii video Radeon VII pe care puteti sa il urmariti mai jos.

Este un proiect simplu cu relativ putine cut-uri si cateva crossdisolve-uri. Bine, exista si cateva blur-uri pe sub graficele cu rezultate. Dar in mare, se poate spune ca este un proiect simplu.

Si sincer va spun ca nu inteleg de ce a mers prost Premiere Pro cu acest proiect. Si s-a intamplat asta imediat dupa ce au fost adaugate 3 PNG-uri 4K. Cert este ca a fost nevoie sa le converteasca in JPG-uri ca sa il faca din nou sa devina utilizabil Premiere.

Si placile video pe care le-am utilziat pentru export sunt: GTX 980 Ti, GTX 1070, GTX 1660 Ti, Vega 64, RTX 2070 si RTX 2080 Ti.

Premiere Pro CPU and GPU 2019 | WASD

Nu are prea mare importanta implementarea (Asus, Gigabyte etc) pentru export-ul video-urilor in Premiere si veti vedea si voi ca si intre GPU-uri sunt diferente destul de mici.

 

Software rendering

Despre felul in care am testat am sa explic in cadrul fiecarui capitol si am sa o iau in ordinea in care am rulat testele.

Este de departe o cretinatate. Dar am decis sa randez asa doar ca sa vad eu pentru curiozitatea mea daca sunt diferente intre procesoare.

Si uite asa am ajuns sa astept sa randeze cate o ora un clip de 6 minute.

 

Premiere Pro CPU and GPU 2019 | WASD

 

Sunt interesante rezultatele, dar sunt departe de realitate. Nimeni pe planeta asta nu foloseste engine-ul software din Premiere. Tocmai din acest motiv nici nu conteaza rezultatele acestea.

Sunt asa….informative.

Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

Similar Articles

3 thoughts on “Cele mai bune sisteme pentru Premiere Pro: 6 CPU si 6 GPU testate in toate combinatiile

  1. Care e mai ok pentru Premiere?
    1. Sistem arhitectura pe socket LGA2011-V3 Xeon E5/dual Xeon E5 cu 20/24/32 threads + 32GB RAM + Nvidia Quadro? (cheap nowadays)
    2. Sistem AsRock X370 Killer Sli + Ryzen 7 2700 + GTX 1080i + 32GB RAM?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.