Pentru cei care consideră că 1.66GHz e o frecvenţă prea mică, veţi avea posibilitatea să supratactaţi procesorul. Evident, să nu vă aşteptaţi ca pagina dedicată overclocking-ului să fie extrem de stufoasă, pentru că nu discutăm de un produs high-end. Totuşi, există câteva opţiuni de bază: setarea frecvenţei bus-ului, setarea frecvenţei PCI-Express şi setarea voltajelor pentru CPU şi RAM. Şi atât.

Prin creşterea bus-ului de la 166MHz la 200MHz şi creşterea uşoară a voltajului procesorului, se poate obţine extrem de uşor un overclock destul de consistent (pentru gama de performanţă din care face parte Atom-ul) şi perfect stabil.

 

Toate testele în regim de supratactare au fost rulate la 2000MHz (200 x 10), fără absolut nicio problemă de stabilitate, sau vreun blocaj.

În privinţa temperaturilor, din păcate nu sunt prea sigur dacă temperaturile raportate sunt cele corecte. Singurele programe care au detectat temperatura au fost Everest Ultimate şi EasyTune 6. Din ce am observat pe parcursul testelor, temperatura în Idle raportată de ambele programe este aceeaşi precum cea raportată în BIOS, aşadar se poate să fie corectă. Aşa că vă rog să priviţi aceste cifre drept „informative”, şi nu să le luaţi drept „100% corecte”. Oricum, cel mai important lucru e ca sistemul să funcţioneze stabil, fără throttling sau alte chestii de genul acesta.

 

Dacă temperaturile sunt raportate corect, atunci valorile sunt excelente. Mai ales dacă ţinem cont de dimensiunea radiatorului şi în special a ventilatorului. Degetometric vorbind, radiatorul abia de se încălzea în Full-Load, aşadar sistemul de răcire, chiar dacă pare subdimensionat, îşi face treaba fără probleme.

Să vedem şi turaţiile ventilatorului.

 

 

4400? 5200? Arată destul de „zgomotos”. Şi mărturisesc că acesta a fost primul lucru la care m-am gândit  când am văzut placa, şi în special dimensiunea ventilatorului. Mai ales că eu am o problemă serioasă cu zgomotele de ventilator. Însă mare mi-a fost surpriza să constat că ventilatorul e dead-silent. Cu carcasa închisă nu se aude absolut deloc , nici măcar la 5200rpm. Odată ce te-ai depărtat mai mult de 30cm de ventilator, nu-l mai auzi. E mult mai zgomotos HDD-ul decât ventilatorul 🙂

 

Pages ( 4 of 7 ): « Previous123 4 567Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.