Am testat GIGABYTE GA-510UD în două programe de la Futuremark (PCMark05 şi PCMark Vantage), Cinebench R10 x64, redarea conţinutului Flash, editare de imagini cu GIMP, codare a filmelor cu Handbrake şi arhivare cu WinRAR.

Începem cu seria Futuremark.

 

Futuremark PCMark05

Nu am testat suitele „System” şi „HDD”, pentru că ambele conţin şi teste dedicate HDD-ului, şi vor fi influenţate strict de HDD-ul din sistem.

 

Scorurile sunt destul de bune pentru CPU şi pentru memorie, însă, cum era de aşteptat, sunt mai slăbuţe pe partea de GPU.

 

Futuremark PCMark Vantage x64

Şi aici lipsesc suitele „System” şi „HDD”, din aceleaşi motive, însă lipseşte şi  suita „Gaming” datorită faptului că IGP-ul GMA 3150 nu oferă suport pentru Pixel Shader 3.0, iar Vantage se bloca de fiecare dată la aceste teste.

 

Din nou avem scoruri destul de bune, cu excepţia suitei „Memories”. Aceasta presupune manipularea unor poze cu rezoluţie destul de mare. Vom vedea în ce măsură va răspunde şi GIMP la aceste rezultate.

 

Flash 10 Playback

Pentru a testa capabiltăţile de redare a conţinutului Flash 10, am folosit trailer-ul Aliens Vs Predator Kill Moves de pe YouTube, în toate cele patru formate disponibile: 360p, 480p, 720p, 1080p. Problema e că nu există un progrămel care să măsoare cu exactitate aceste cifre, aşa că ele sunt destul de estimative.

Totuşi, metoda de măsurare e foarte simplă: se rulează filmul Flash, folosind funcţia „Show video info”. Acesta afişează rata de cadre pe secundă, precum şi numărul de cadre pierdute („dropped frames”). Ştim că filmul rulează la 30fps şi că are o lungime de 61 secunde. Înmulţim aceste două cifre şi obţinem numărul total de frame-uri. Din acestea scădem numărul de cadre pierdute şi împărţim iar la 61, pentru a obţine rata medie de redare. Nu e chiar cea mai precisă metodă, dar funcţionează.

Pe de altă parte, numărul minim de cadre pe secundă, se bazează strict pe observaţiile mele. Adică cel mai mic număr văzut în „Show video info” pe parcursul rulării filmului. Din nou, nu e cea mai ştiinţifică metodă, şi marja de eroare poate să fie destul de mare, însă oferă o idee destul de clară asupra fluidităţii rulării. Mai întâi rezultatele pentru frecvenţa implicită a procesorului.

 

 

Şi rezultatele la supratactarea procesorului.

 

E simplu de înţeles că Atom D510 e capabil de a rula conţinut 360p şi 480p şi chiar 720p perfect fluid dacă-l „ajutăm” puţin, însă apar probleme la 1080p. Supratactarea oferă o creştere relativ substanţială a performanţelor în 1080p, însă tot nu e suficient pentru fluiditate.

Nu vă mai pun şi rezultate la rularea filmelor, deoarece nu am găsit exact acelaşi film în cele 4 formate, dar vă pot spune că rezultatele sunt superioare faţă de redarea Flash. Redarea până la 720p inclusiv e perfectă, dar din nou apar probleme la 1080p. Pe filmuletele care le-am testat, media la valori stock e undeva în jurul a 20fps, însă redarea nu e constantă, şi apăreau momente în care filmul rămânea blocat pentru 1-2 secunde.

 

Maxon Cinebench R10 x64

Din nou am rămas la „bătrânul” Release 10, pentru a-l putea compara cu alte procesoare mainstream testate în cadrul site-ului nostru.

 

 

Chiar dacă rezultatele sunt destul de mici, Atom-ul scalează bine în Cinebench odată supratactat.

 

GIMP Image Enhancing, Handbrake h.264 Video Econding, WinRAR 3.91 x64 Archiving

Aceste trei teste le-am inclus în acelaşi grafic, pentru a fi mai uşor de urmărit. În cazul WinRAR am folosit un director cu 10.880 fişiere, însumând 1.66GB, şi compresia „Best”.

 

 

În toate cele trei cazuri, rezultatele sunt destul de slabe comparativ cu alte procesoare testate de noi, însă eficienţa energetică a Atom-ului e cu mult mai mare.

 

Pages ( 5 of 7 ): « Previous1 ... 34 5 67Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.