Începem cu o privire de ansamblu asupra plăcii de bază GA-H55M-UD2H, realizată de GIGABYTE. După cum aţi văzut şi pe pagina anterioară, aceasta vine în format mATX şi prezintă un layout relativ standard.

Să detaliem puţin.

 

Socket-ul procesorului în toată măreţia sa. Se remarcă etajul de alimentare al plăcii de bază, compus din 7 faze, deci ne putem aştepta la stabilitate sporită în overclocking. Totuşi, acesta nu beneficiază de radiatoare pentru răcire, aşa că trebuie să fiţi atenţi în cazul unui overclock puternic pentru utilizare zilnică.

 

Cele patru slot-uri de RAM care suportă maxim 16GB de memorie DDR3, conectorul de alimentare ATX 24pin şi, surpriză, conectorii IDE şi FDD. Probabil că inginerii GIGABYTE s-au gândit că nu se mai prea folosesc aceşti conectori, prin urmare i-au plasat într-o zonă care nu favorizează absolut deloc wire-management-ul. Şi e păcat, deoarece persoanele obsedate de un wire-management cât mai elegant, ştiu că aceste cabluri (IDE şi FDD) sunt foarte uşor de aranjat şi contribuie din plin la reuşita wire-management-ului.

 

PCH-ul H55 se află sub acel radiator. Tot aici vedem 5 conectori SATA, header-ul pentru panoul frontal, şi două din trei header-e existente pentru conectori USB.

 

În continuare, întâlnim al treilea header USB (am ajuns cu numărătoarea la 6 porturi USB) precum şi câte un header pentru conectorul COM şi Firewire. Sloturile de expansiune sunt oarecum standard: doi conectori PCI şi doi conectori PCIe x16, din care unul e x16 atât fizic cât şi electric, iar al doilea e x16 fizic şi x4 electric. Am spus „oarecum” deoarece nu avem niciun conector PCIe x1, dar nu cred că asta va afecta pe cineva. Un bonus interesant pentru adepţii configuraţiilor multi-GPU: cele două sloturi PCIe pot funcţiona în configuraţie CrossFireX, cu două plăci video ATI.

 

Şi încheiem cu panoul I/O. Aici lucrurile stau foarte bine. La partea video avem toată gama de conectori: D-SUB, DVI, HDMI şi chiar DisplayPort. Pentru stocare avem încă 6 porturi USB (deci 12 în total) şi un eSATA, alături de un port Firewire. Iar pentru partea Audio (asigurată de chipul Realtek ALC889), avem la dispoziţie 6 conectori Jack Stereo şi ieşire optică digitală. Singurul lucru care lipseşte de aici este conectorul S/PDIF. A! Şi să nu uităm „nemuritorul” PS/2. Un singur conector care poate comunica cu un maus sau o tastatură.

Despre construcţie voi spune trei cuvinte şi o cifră: Ultra Durable 3 CLassic. Deci avem de-a face cu un PCB realizat cu 2oz de cupru, condensatori solizi şi toate celelalte elemente care caracterizează această tehnologie.

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.