Pentru testarea plăcuţelor de bază am folosit o carcasă JNC Cute Q1. Este cea mai ieftină carcasă din oferta PC Garage şi aş putea spune că este suficientă pentru ceea ce aveam eu în minte.

 

Această carcasă are, spre deosebire de multe modele mai scumpe, ieşire SATA (nu eSATA) şi ieşire MOLEX în care intră perfect un adaptor de alimentare de la MOLEX la SATA. Având aceste două ieşiri se elimină necesitatea de a instala un drive optic.

Sunt convins că vă întrebaţi cum e posibil să faci un HTPC fără unitate optică. Ei bine, se poate. Dacă ţinem cont de faptul că se pot închiria filme pe net, direct de la DivX, atunci chiar că nu avem nevoie de unitate optică. Totuşi, pentru cei ce doresc neapărat aşa ceva, există două variante: fie unitate optică externă prin USB, fie internă cu ajutorul ieşiri SATA de pe laterala carcasei.

Iată un exemplu de unde se poate închiria un film.

 

Hai să ne uităm la poze cu fiecare placă de bază aşa cum arată sub forma unui adevărat sistem.

ASUS E35M1-I Deluxe

 

Foxconn AHD1S-K

 

GIGABYTE GA-E350N-USB3

 

MSI E350IA-E45

 

Ca să fie totul mai clar am să fac un clasament pentru ergonomie şi uşurinţa cu care am montat fiecare sistem în parte.

  1. GIGABYTE GA-E350N-USB3
  2. MSI E350IA-E45
  3. ASUS E35M1-I Deluxe
  4. Foxconn AHD1S-K

Deşi placa de bază de la GIGABYTE are radiatorul mai mare decât cea MSI, montarea sistemului a decurs mult mai lin. Placa de bază ASUS este destul de dificil de instalat datorită radiatorului mare, iar cea de la Foxconn are şi lamele radiatorului ascuţite şi e foarte greoi de tras cablurile pe lângă acesta. Să nu vă mai zic că singurul conector pentru ventilator este în cea mai stupidă poziţie posibil, undeva sub radiator în partea superioară a plăcii.

Hai să vedem totuşi care placă de bază e mai dotată şi care nu.

 

Pages ( 6 of 7 ): « Previous1 ... 45 6 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.