Principala idee este de a face cât de cât economie şi în acelaşi timp de a păstra o notă de seriozitate a sistemului. Dacă tot e vorba de un procesor mainstream spre low-end, în mod sigur nu avea ce să caute aici un 790FX.

Partea cea mai frumoasă a ecuaţiei este că acest model menţine din finisajelor fraţilor mai scumpi. Şi mă refer aici atât la răcire, cât şi la calitatea construcţiei şi să nu mai zic de faptul că este Ultra Durable 3.

Mergând mai departe, constatăm că această placă de bază suportă şi toate procesoarele AMD compatibile cu socket-ul AM3. Deci viitoarele upgrade-uri sunt o nimica toată.

So, acest model vine cu chipset-ul 770 de la AMD, alături de southbridge-ul 710. Chipset-ul 770 de la AMD pune la dispoziţie doar un slot PCIe X16, ceea ce înseamnă că posibilitatea de a construi o platformă multi GPU iese din discuţie din start. Oricum, daca tot e vorba de o soluţie ieftină nici nu prea există gânduri pentru multi-VGA.

Pe lângă grămada de slot-uri inutile PCIe X1, avem şi două PCI, unul în care să ne plantăm o placă de sunet mai de doamne ajută şi unul în care să montăm un TV-tuner pentru mămica :).

BIOS-ul plăcii este şi el bine pus la punct, permiţând ajustarea parametrilor foarte fin din cadrul pagini M.I.T. (MB Intelligent Tweaker).

Frecvenţa de bază poate fi aleasă între 200 şi 500 MHz, iar multiplicatorul poate fi setat la maxim 35X.

Pentru testarea procesorului Phenom II în condiţii de overclock, multiplicatorul a fost setat la 16,5X, iar FSB-ul la 233MHz. Aceste setări ne-au adus o frecvenţă de 3845MHz. Evident s-ar fi putut ajunge la frecvenţa asta doar crescând FSB-ul, dar nu era stabil 24/7 aşa că am ales calea de mijloc.

Pentru testarea lui Athlon II, nu am mai putut face aceeaşi şmecherie întrucât acesta nu era versiune Black Edition şi drept urmare multiplicatorul era blocat. Cu toate astea, am putut atinge 3914MHz.

Frecvenţa finală a fost atinsă doar prin creşterea frecvenţei de bază la 261MHz. Totuşi în cazul acesta a fost nevoie de un voltaj un pic mai mare, 1,568v faţă de 1,536v.

 

 

 

Alimentarea se face în 8+2 faze pentru a putea oferi suport pentru noile procesoare pe AM3. Pe lângă asta, MA770T vine şi cu suport pentru Easy Energy Saver

 

Cele 6 port-uri SATA care funcţionează şi în configuraţii RAID 0, 1 sau 0+1

 

Şi aşa arată platforma. Hai să vedem ce ştie să şi facă…

 

Pages ( 4 of 11 ): « Previous123 4 56 ... 11Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.