Platforma de test si metodologie

Pentru noile procesoare am incercat sa folosesc placa de baza MSI Creator TRX40, insa, dupa schimbarea procesorului am intrat intr-un post loop si am decis sa trec la urmatoarea, Aorus TRX40 Master care a si oferit niste rezultate mai bune decat cele obtinute pe prima placa de baza.

In pachetul de la AMD se mai afla si o placa de baza Asus ROG Zenith II Extreme, insa lipsa timpului m-a determinat sa o ignor total.

Pe partea de racire am utilizat un Noctua NH U14S TR4-SP3 al carui contact cu procesoarele este absolut perfect. Si puteti vedea intr-una dintre imaginile de mai jos cum a ramas si scrisul imprimat pe talpa cooler-ului.

Iar la partea de stocare am folosit MP600 de la Corsair.

Bineinteles, in cazul platformelor Intel am folosit un SSD Kingston KC2000, intrucat cel Corsair nu poate functiona la viteza maxima si ar fi fost inutil sa reinstalez Windows doar pentru a mentine acelasi SSD.

Sursa cu care am alimentat platformele este una Enermax Platimax cu o putere de 1500W.

Pentru Premiere Pro am folosit un proiect al nostru. Mai exact review-ul video al placii Radeon VII. Puteti urmari clipul aici. Ma rog, ideea e ca daca va intereseaza subiectul veti intelege ce cut-uri sunt prin proiect, tranzitii si alte efecte. Sunt cateva puncte ale proiectului in care 2080 Ti ajunge sa fie utilizat 100%.

Si o alta schimbare pe care am mai facut-o a fost la monitorizarea temperaturii. Mi-a ajuns pana peste cap de comportamentul lui Prime95. Asa ca am decis sa schimb un pic lucrurile si am pornit GPU-Z in background si am inceput sa testez. La finalul sesiunii de testare am verificat temperatura maxima pe care a atins-o procesorul in timpul rularii testelor.

Pana la urma este un indicator mult mai bun al realitatii legate de temperatura unui procesor decat rularea unui test sintetic care adesea face procesoarele sa atinga niste temperaturi pe care eu unul nu le-am regasit niciodata in utilizarea zilnica a unui PC.

 

Pages ( 2 of 5 ): « Previous1 2 345Next »

Similar Articles

One thought on “Review: AMD Ryzen Threadripper 3960X & 3970X – partea 1 – Productivitate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.