Platforma de test si metodologie

Componente folosite

  • CPU: Intel Core i9 11900K @3.5 GHz
  • GPU: MSI GeForce RTX 3060
  • RAM: 4x 8GB GSkill TridentZ Royal @3600 MHz
  • SSD: Samsung 850 Evo 250GB
  • PSU: Corsair HX850i
  • Racire CPU: Noctua NH-D15 Black

 

Gigabyte Z590 Aorus Master | WASD.ro

Metodologie

Pentru testul de overclock al memoriilor RAM am urmarit pornirea de la frecventa de 3200 MHz si ridicarea acesteia pana la valoarea maxima tangibila in limitele de siguranta. Adica SoC Voltage sa nu fie mai mare de 1.2V si DRAM Voltage sa nu depaseasca 1.50V. Performanta fiecarui pas efectuat va fi testata utilizand Memory and Cache Benchmark integrat in Aida64.

Pentru testul de temperatura si stabilitate al overclocking-ului pe procesor vom utiliza un i9 11900K. Vom inregistra temperatura acestuia pe Z590 Aorus Master ruland Aida64 Extreme Stability Test timp de o ora. Vom viza doar CPU, FPU si cache-ul. Temperatura va fi inregistrata cu ajutorul HWMonitor, iar graficul de temperatura va fi creat cu MSI Afterburner.

Testul va fi rulat in doua reprize: Intai se va testa temperatura procesorului pe setarile default, pentru ca ulterior sa ridicam manual frecventa pana la atingerea unei valori cu care sa se poata rula complet testul de temperatura si thermal throttling-ul sa fie minim.

 

Pages ( 4 of 7 ): « Previous123 4 567Next »

One thought on “Review: Gigabyte Z590 Aorus Master (rev. 1.0)

  1. Este o placa extraordinara si am comandat-o recent. Din pacate am fost atat de mediocru incat, entuziasmat fiind de pretul la care am gasit-o, nu am dedus ca nu se mai pot gasi nici una dintre placile video dorite si accesibile din cauza criptomonedelor si minarea acestor speculatori. Acum astept sa vad cand se va anunta lansarea oficiala a urmatoarei serii ATI, Radeon RX 7000, si poate prind una. Desi pretul va fi sigur foarte umflat din cauza celor care cumpara cu sutele, pentru fermele de minat. Ce dezastru! Omul, mai nou, vrea sa faca bani fara sa produca chiar nimic plus valoare, doar sa consume mii de KW de energie, inutil, rezolvand niste HASH coduri…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.