Verdict

Intel Core i9 11900K, flagship-ul generatiei 11 de procesoare Intel Core. Un procesor care incapsuleaza 8 nuclee si 16 threaduri. Un procesor care pe hartie consuma de circa doua ori mai putin decat consumul real. Si lista ar putea continua.

Ce este defapt i9 11900K si cum il poti folosi in conditii ideale? 11900K este apogeul procesului de fabricatie pe 14nm. Promite multe, insa cere inapoi in aceeasi masura.

Pentru a putea utiliza cele 8 nulcee la performanta maxima, nu doar ca iti trebuie o placa de baza high-end, ca sa nu ia foc etajul de alimentare, ba chiar recomandam achizitionarea unui custom loop pentru a-l raci.

Insa nu bate in performanta un Ryzen 9 5900X, care costa in jur de 2.800 lei. Consuma mai mult decat Intel, se incalzeste mai tare, si are un pret mai mare.

Intel Core i9 11900K | WASD.ro

Bine, pai atunci… de ce ti-ai dori un i9 11900K? Ei bine, chiar Intel ne ofera raspunsul prin cele 3 puncte cheie de vanzare pe care le promoveaza:

  1. Noua arhitectura care ofera cu pana la 19% mai multe IPC-uri, sporind astfel in primul rand performanta single-core.
  2. Acceleratorul grafic integrat, care este cu pana la 50% mai rapid decat cel anterior.
  3. Noile capabilitati si functii adresate overclocking-ului.

Personal, gasesc doua situatii in care este bun un astfel de procesor: fie cauti sa construiesti un sistem compact, fara placa video dedicata, fie esti overclocker si iti place sa te joci cu frecvente foarte mari. In situatia in care doresti sa construiesti un sistem compact, este posibil sa te loveasca problema racirii, care s-ar putea sa nu fie suficient de eficienta. Bine ca macar ai posibilitatea de a limita din BIOS diversi parametri ai acestui procesor astfel incat sa obtii o configuratie stabila.

Recomand ca dupa montare sa se efectueze o resetare a BIOS-ului si, preferabil, resetat sistemul de operare. Am patit sa apara probleme de stabilitate in diverse momente in timpul testarii. Probabil acestea vor fi rezolvate odata cu urmatoarele actualizari de BIOS.

In prezent puteti achizitiona propriul Intel Core i9 11900K la pretul de 2.960 Ron.

Pages ( 6 of 6 ): « Previous1 ... 45 6

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.