Vom începe să discutăm despre plăcile de bază în ordine alfabetică a numelor producătorilor şi drept urmare cea produsă de GIGABYTE este prima. H55N-USB3 nu este prima placa de bază pentru acest format ce pune la dispoziţie socket-ul LGA1156 şi un slot PCIe X16, dar este prima placă de bază de această dimensiune ce vine echipată cu un controller USB 3.

 

Deşi este foarte mică din punct de vedere al dimensiunilor, H55N-USB3 este destul de aerisită iar conectorii cheie sunt plasaţi foarte bine. Faptul că există o distanţă destul de mare între alimentarea cu 24 pini şi cea cu 4 pini reprezintă un plus. Vă veţi lămuri ceva mai incolo de ce.

 

Lipseşte ceva? Avem absolut tot ce are şi o placă de bază de dimensiuni normale. Ba chiar avem ceva în plus faţă de unele dintre ele…conectori USB 3:).

 

Pentru a avea o performanţă cât de cât ridicată avem nevoie bineînţeles de o configuraţie dual channel a memoriilor. Pentru a nu merge în zona ridicolă, GIGABYTE a plasat două slot-uri de memorii DDR3 ce permit funcţionarea în mod natural a memoriilor la o frecvenţă maximă de 1333 MHz. Evident, dacă se intervine şi se creşte frecvenţa BCLK se pot folosi memorii şi cu frecvenţe mai mari dar pentru asta va fi nevoie şi de un cooler pentru  procesor ceva mai performant şi începem să ne gândim şi la carcase mai mari şi se duce de râpă tot visul de a mai construi cun PC mic şi al naibii de performant. Puteţi să fiţi convinşi de pe acum că nu voi aborda overclocking-ul. Este posibil dar în acest caz este complet inutil.

 

Observăm că etajul de alimentare nu este extraordinar de solid, însă este suficient de puternic pentru a permite unui procesor Intel Core i7 870 să funcţioneze fără niciun fle de problemă. Când luaţi în considerare un alt cooler, aveţi grijă să alegeţi unul care va fi în stare să sufle cât de cât şi înspre radiatorul chipset-ului.  Eu unul am experimentat o blocare a sistemului când am folosit un cooler tip tower care nu făcea altceva decât să răcească procesorul şi nimic altceva. Acesta este un al motiv pentru care recomand cooler-ele box, pentru că aruncă aerul în toate direcţiile.

 

Pe lângă cele 4 port-uri USB 2.0 dispuse pe panoul I/O mai avem disponibili doi conectori ce pun la dispoziţie încă patru port-uri USB 2.0. Avem un total de 4+4 USB 2.0 + 2 USB 3.

 

De sonorizare se ocupă un cip audio Realtek ALC892R capabil sa redea sunetul în configuraţii de maxim 7.1 canale.

 

Cipul NEC D720200F1, una dintre cele mai importante componente ale plăcii de bază, de altfel responsabil şi de o parte a numelui ei.

 

Hai să vedem cum se prezintă şi placa de bază de la Sapphire şi apoi să vedem care platformă este mai performantă.

 

Pages ( 2 of 5 ): « Previous1 2 345Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.