Pe cutia în care vine ambalată placa tronează falnic logo-ul Dolby Headphones.

Mică şi frumos ambalată. Oare se ridică la înălţimea aşteptărilor?

Alături de placă, în pachet mai avem un bracket low-profile pentru instalarea plăcii în carcasele de tip HTPC, manualul şi software-ul. Bundle mai mult decât suficient pentru o placă de sunet din gama value.

Aşa arată micuţa jucărie. PCB-ul este în totalitate negru ca şi bracket-ul. În colţul din dreapta sus avem încă trei conectori pentru front-panel, un S/PDIF şi unul pentru auxiliar.

În ordine, de la stânga la dreapta, jack-urile de 3.5mm: Line-in/Microfon, Front, Side, Center/Subwoofer şi ieşirea optică. Bracket-ul, după cum se observă, reţine amprente foarte uşor.

Procesorul audio CMI8786 este o variantă mai slabă a Oxygen HD CMI8788, fabricat de C-Media, cip existent pe plăcile XONAR DS şi XONAR DX. Varianta de pe placa în discuţie astăzi poate reda la un bitrare/samplerate de maxim 24biţi cu 96Khz şi înregistra la un maxim 24biţi cu 48Khz.

Pe lângă certificarea Dolby, cipul CMI8786 este capabil şi de emularea standardului Creative EAX 5.0.

Iată şi DAC-ul (Digital to Analog Converter), Cirrus Logic CS4245 ce este responsabil de ieşirile din faţă. Acelaşi cip joacă şi rolul de ADC (Analog to Digital Converter) pentru intrarea de microfon.

Pentru ieşirile de pe spate avem un DAC fabricat tot de Cirrus Logic, cu numele de cod CS4361.

Unul dintre cele mai interesante lucruri este faptul că DAC-ul ce se ocupă de jack-urile de pe front panel, permite ajustarea impedanţei în funcţie de căştile pe care le folosiţi. Eu de exemplu, am folosit pentru teste o pereche de ear-buds AKG 309 şi SS 5Hv2 şi am reuşit să ajustez impedanţa pentru fiecare, în funcţie de specificaţiile căştilor: minimul de 32 Ohmi pentru AKG-uri şi 40 Ohmi pentru 5Hv2. Un plus pentru Asus.

 

Micul cip din imagine pe care scrie „NEC – Japan” UC 2-4 este de fapt un mini releu numit Analog Loopback Transformation – ALT care permite înregistrarea direct din ieşirea analog, fără a fi nevoie de alte cabluri şi accesorii şi face comutarea între cele două DAC-uri – Faţă – Spate. În momentul în care se comută se aude un mic declick, nu foarte deranjant, care confirmă faptul că ai băgat jack-ul de la căşti unde trebuie 🙂

Iată şi faţa ascunsă a plăcii. Un PCB foarte curat şi fără lipituri grosolane.

Pagina următoare am rezervat-o testelor cu RMAA. E cineva curios să vadă dacă ASUS a minţit consumatorul cu specificaţiile de pe cutie?

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.