Corsair Air 740 este genul de carcasa pe care nu vei vrea sa o vezi pe birou. Si sa nu credeti ca spun asta pentru ca este cumva urata. Nu. Doamne fereste. Are un aspect in regula.Dar are niste dimensiuni comparabile cu ale vecinei supraponderale din lift.

E atat de mare incat orice linii de design ar avea, nu vei putea spune altceva in afara de „dayummm, son”.

Este gretos de mare sau cum ii place cuiva sa spuna, vomitiv de mare.

 

Ce este Corsair Air 740

Trecand peste aceste detalii, Air 740 de la Corsair sa stiti ca are si ea un rol mai important decat acela de a fi „grasa”. De fapt, sugereaza si numele ei cam despre ce ar fi vorba. Air vine exact de la ceea la ce va ganditi. De la aer.

Si acest nume face referire la doua lucruri: la volumul de aer din carcasa, dar si la cel dislocat de ventilatoarele ce pot fi instalate. In total incap 7 ventilatoare de 140 mm.

Este o carcasa formata din doua compartimente si veti vedea ca acest gen de constructie are atat avantaje, cat si dezavantaje.

Pentru felul in care vom construi noi PC-ul de demonstratie nu a prezentat dezavantaje. Insa, cand il veti vedea asamblat veti intelege imediat care sunt dezavantajele.

Corsair Air 740
Nu are loc pe birou, a trebuit sa pun o masuta doar pentru ea

Nu am sa stau sa va vorbesc despre fiecare sertar pentru HDD-uri sau SSD-uri. Puteti sa verificati si voi pagina cu specificatii a producatorului.

Am sa includ galerii foto cu interiorul si exteriorul si vom discuta la capitolul build despre alte detalii.

 

Corsair Air 740 – Galerie exterior

 

Corsair Air 740 – Galerie interior

 

Asamblare in Corsair Air 740

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa ii indrept o mica indoitura pe care a capatat-o de la transport.

Asadar, daca vedeti ceva ca arata urat in vreo poza, se datoreaza oamenilor minunati de la DHL care au reusit sa indoaie tabla carcasei. Bine ca nu au spart panoul lateral. Desi tabla e indoita sub el.

Oricum, nu va zic ce e indoit. Poate vedeti voi. Sau poate nu.

La montarea placii de baza am remarcat ca si Corsair au instalat un stand-off mai mare in care nu poate fi inserat surub. Acest stand-off are rolul sa tina placa de baza in loc pana in momentul in care reusesti sa prinzi primul surub.

Cei ce au montat PC-uri stiu exact la ce ma refer. Mai ales daca IO shield-ul are burete pe partea interioara si impinge placa de baza spre partea frontala a carcasei.

In mijlocul placii de baza se afla acel stand-off

Racirea folosita pentru acest build exemplu este un AIO Corsair H115. Bineinteles, s-a potrivit perfect si nici nu am avut probleme cu spatiul pentru degete.

Culmea este ca, desi am instalat sursa dupa ce instalasem deja AIO-ul, tot nu am avut probleme in a conecta mufele de alimentare pentru procesor.

Ca tot veni vorba de sursa, modelul folosit este Corsair RM850i.

Ce mi-a displacut total la capitolul montare a sursei a fost lipsa posibilitatii de a ascunde undeva cablurile.

Stiti voi PC-urile alea in care se vad toate firele? Ei bine, cam asa arata si compartimentul din spatele placii de baza.

As fi putut sa le aranjez un pic, dar n-am avut atat de multa rabdare

Bine, partea buna este ca nu avem de-a face cu un capac transparent si astfel nu vezi ce e acolo.

Dar pe mine ma enerva numai gandul ca exista asa ceva acolo.

Principalul dezavantaj al acestei carcase o reprezinta dificultatea cu care poti construi un build racit complet cu lichid. In compartimentul unde se instaleaza placa de baza si toate componentele nu prea ai loc pentru pompa si rezervor, iar instalarea lor pe partea din spate e cam ciudata pentru ca trebuie sa gandesti un traseu care sa treaca prin acele orificii pentru cabluri.

Ma rog, cel mai aiurea este ca nu mai este vizibil rezervorul, care daca este iluminat poate fi chiar frumos.

 

Verdict

Instalarea a fost straight forward. Totul a mers ca pe roate, ceva mai bine decat la clasicele carcase cu un singur compartiment.

Mai greu mi-a fost sa gasesc un loc unde sa ascund hidosenia. Sa nu mai atraga priviri si sa nu mai deschida fara sa vrea subiecte de discutie inutile.

Per total e o carcasa buna, dar oribil de mare.

Daca ai pe unde sa o ascunzi, cred ca te va multumi. De asemenea, ventilatoarele stock sunt ceva cam zgomotoase si ar fi o idee sa iti iei si niste Noctua cand ti-o cumperi.

  • Poti cumpara Corsair Air 740 de la PC Garage la pretul de 674 Lei

Review overview
Summary Corsair au reusit sa construiasca un veritabil sifonier. Daca te-ai saturat de carcasa minuscule, Air 740 e ceea ce cauti.
4
Tagged

Similar Articles

One thought on “Corsair Air 740 review – proiectul mini sifonier

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.