PC exemplu

Înainte de a vă arăta PC-ul construit cu ajutorul acestei carcase doresc să vă arăt la ce mă refeream când spuneam că HDD-urile pot fi montate fie cu firele către o latură fie către cealaltă.

fractal-arc-mini-15

Noi am ales a doua variantă pentru a mai reduce din vizibilitatea cablurilor însă, dacă se doreşte accesul facil la unităţile de stocare este mult mai uşor dacă se merge pe prima variantă.

Iată cum arată zona HDD-urilor, dacă este folosită varianta ce permite un acces rapid pentru îndepărtarea acestor în cel mai scurt timp:

 

Build-ul final arată ca în următoarea poză. În teste veţi vedea temperaturile pentru cele mai importante zone din interiorul carcasei, precum şi cele măsurate în zonele de evacuare a aerului cald.

 

Teste

PC-ul a a fost construit în jurul procesorului Intel Core i5 3570K şi a plăcii video AMD Radeon HD 7950. Pentru alimentare am folosit singura sursă disponibilă, şi anume una Sapphire Pure de 950W. Pentru stocare, am folosit în timpul testelor un singur HDD WD Caviar Blue de 1TB alături de SSD-ul Kingston HyperX 240GB. Memoria RAM folosită este consturită tot de către Kingston şi face parte din seria Predator. Frecvenţa la care am folosit memoria RAM este de 2133 MHz. Pentru ventilaţie am folosit exact ventilatoarele cu care vine carcasa echipată, iar acestea au fost setate din BIOS să ruleze în modul auto.

 

Concluzii

Dacă există un lucru pe care l-am apreciat întotdeauna la o carcasă acela este uşurinţa cu care duci la bun sfârşit instalarea unui sistem. Evident că vorbim aici de sisteme în care există şi un wire management, oricât de mic ar fi acesta. Sistemul pe care l-am pregătit pentru testarea carcasei l-am instalat extrem de uşor, iar cablurile de alimentare le-am condus către conectorii aferenţi foarte facil.

Aspectul carcasei poate să îţi placă sau să nu îţi placă şi nu are niciun sens să dezbaţi pe acest subiect. Totuşi, trebuie să vă precizez că acel aspect plăcut al plasticului ce imită aluminiul periat de pe faţadă devine invizibil într-un birou cu iluminare normală. Totuşi, combinaţia dintre acel plastic şi sita metalică cu orificii în formă de fagure oferă o imagine plăcută.

Un al aspect foarte important îl reprezintă uşurinţa cu care cureţi filtrele de praf. Este esenţial să poţi curăţa acele filtre de praf foarte uşor mai ales în cazul carcaselor foarte aerisite cum este şi aceasta. Până la urmă ce rost are un filtru de praf dacă accesul la acest filtru este obstrucţionat de te miri ce element al carcasei.

Dacă ar fi să mă limitez la un singur cuvât pentru a descrie această carcasă, vă spun sincer că nu aş putea pentru că sunt două aspect care mi-au rămas imprimate în minte şi anume: flexibilitate şi aerisire.

Aşadar, dragii mei, dacă doriţi o carcasă compactă, dar în acelaşi timp şi spaţioasă şi destul de silenţioasă, vă recomand cu cea mai mare căldură Fractal Design Arc Mini. Este gazda perfectă pentru o placă de bază de gaming ca GIGABYTE G1 Sniper M3.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru Fractal Design Arc Mini

+ Ventilatoare silenţioase
+ Spaţioasă
+ Aspect
– Preţ

Pages ( 2 of 2 ): « Previous1 2

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.