In Win 303 White este o carcasa cu un pret rezonabil pentru piata din Romania si acesta este si motivul pentru care ne-am dorit foarte mult sa vedem ce este cu ea.

In trecut am avut niste experiente suprinzatoare si placute cu In Win, iar in ultima vreme chiar ne-a surprins nivelul atentiei la detaliu.

Am observat inca de pe vremea cand am asamblat un PC cu In Win 707 ca ceva e diferit fata de restul producatorilor.

Vedeam o simplitate neobisnuita, dar in acelasi timp si ceva frumos. Poate pentru ca nu m-am taiat in nicio tabla atunci cand am asamblat PC-ul:).

 

Ce este In Win 303 White?

In Win 303 White este o carcasa destul de simpla in ceea ce priveste design-ul. Si sa nu credeti ca folosesc acest termen peiorativ. Intr-o lume in care dungulitele, gaurelele, sitele, panourile transparente pe toate partile si alte ghiumbuslucuri de design au acaparat toate dispozitivele, este destul de greu sa gasesti o carcasa cu un aspect minimalist si despre care sa poti sa spui ca e construita cu simt de raspundere.

Uneori am impresia ca unele carcase sunt proiectate combinand mai multe aspecte ale mai multor carcase.

In Win 303 White tempered glass ATX review | WASD

Dar in cazul lui 303 lucrurile stau altfel. Are un layout total diferit de al majoritatii carcaselor de pe piata si in acelasi timp au pastrat acel aspect placut.

Da, este o carcasa cat se poate de normala. Adica bagi o sursa in ea, o placa de baza si niste unitati de stocare si cam aia e.

Dar felul in care au pozitionat sursa este de-a dreptul ingenios. Chiar daca este amplasata in partea de sus a carcasei, au mascat-o cu un „scut”  pe care pot fi montate fie ventilatoare de 120mm, fie un radiator de 120, 240 sau 360mm. Ma rog, daca te chinuie talentul, poti instala si un radiator de 280mm, dar te va jena vizual. O sa vedeti mai jos ca am pus unul de proba. Doar ca sa vad daca se poate.

Imi place foarte mult ca au inclus pe fata un total de 4 port-uri USB, doua 2.0 si doua 3.0. Chiar te ajuta sa ai la indemana aceste port-uri ca sa poti conecta diverse dispozitive.

Si panoul de sticla are un mod destul de ingenios de prindere deoarece pe partea de sus exista doar o rama cu o piedica ce il fixeaza. Nu exista acele 4 suruburi clasice cum vedem la aproape toate carcasele cu panouri laterale din sticla.

Iar aspectul hexagonal al fantelor prin care circula aerul este chiar de efect.

In carcasa se pot monta un total de 7 ventilatoare doar de 120mm. Si desi pare ca ar fi lipsita de flexibilitate din acest punct de vedere, mie nu mi se pare asa. Pana la urma toti producatorii ofera ventilatoare atat de 140mm, cat si de 120mm si in zilele noastre poti regla foarte usor turatia oricarui ventilator astfel incat sa nu fie galagios. Ma rog, ideea e ca ventilatoarele de 140mm sunt mai silentioase. Si pentru unii utilizatori este obligatoriu ca o carcasa sa permita instalarea de ventilatoare de 140mm.

La capitolul stocare sta bine. Permite instalarea a maximum 3 unitati de 2,5 inci si doua de 3,5 inci.

 

Exterior

Bineinteles, vom incepe cu exteriorul. Cutia in care vine transportata este foarte solida si puteti vedea mai jos ca este protejata bine de catre o husa destul de groasa impreuna cu niste colturi din polistiren expandat. Ambalajul este super important in cazul carcaselor cu panouri din sticla deoarece te poti trezi ca iti este livrata o bucata de tabla cu multe cioburi pe langa ea. Exemplarul nostru a ajuns in siguranta din Olanda.

Asa cum am spus si mai sus, imi place foarte mult simplitatea carcasei. Imi plac suprafetele mari lipsite de linii, dungi in relief si alte feluri de artificii de design, care in realitate ar fi inutile.

Singurul filtru de praf de care dispune carcasa este dispus pe partea de jos a acesteia si practic este montat la intrare. Pentru ca ventilatoarele de jos ar trebui instalate astfel incat sa introduca aer in carcasa. Iar acel aer ar trebui evacuat pe unde se vad acele fante in forma de fagure pe panoul lateral alb.

Sticla este usor fumurie si asta este foarte bine deoarece mai filtreaza putin din lumina directa care mai scapa uneori de la anumite componente. Nu stiu despre voi, dar pe mine ma deranjeaza lumina unui LED sa imi bata direct inspre ochi.

 

Interior si accesorii

In ceea ce priveste accesoriile, In Win mi-au facut pe plac si le-au pus frumos catalogate pe toate. Astfel, cand asamblezi PC-ul nu te chinui sa gasesti suruburile potrivite. Din punctul meu de vedere, acest aspect reprezinta un mare plus. Dar bine, poate si pentru ca asamblez PC-uri mai frecvent decat majoritatea utilizatorilor normali.

Banuiesc ca un utilizator care isi asambleaza PC-ul o data la 2-3 ani ar putea tolera mai usor decat mine lipsa catalogarii suruburilor.

Pe partea de jos a carcasei, in interior, se pot monta 3 ventilatoare de 120 mm. Ma bucur ca exista mai multe gauri astfel incare sa fie montate la distante diferite de peretele pe care se afla placa de baza pentru ca ii da un pic de flexibilitate carcasei. Daca ar fi fost fixe acele pozitii ar fi fost poate dificil sa tragi cablurile pentru USB si Audio frontal catre conectorii placii de baza.

Nu prea ma incanta legat de interiorul carcasei felul in care te poti ocupa de cable management. Nu exista o fanta in apropierea conectorului de 24 pini ATX, ci doar deasupra. La fel se poate spune si despre conectorul EPS. Veti vedea in pozele de mai jos ca acel cablu este foarte vizibil.

Bine, daca iti cumperi prelungitoare matisate si colorate frumos, nu va conta pentru ca se vor vedea foarte elegant acele cabluri.

 

Asamblare

Prima asamblare am efectuat-o folosind un sistem de racire care nu se potriveste in aceasta carcasa. Adica un Corsair H115i al carei radiator are o dimensiune de 280mm. Am facut asta doar ca sa vad daca merge. Pana la urma sunt sanse foarte mari sa ai o asemenea racire si trebuie sa stii daca o poti folosi o perioada pana reusesti sa faci rost de bani pentru o alta racire care sa se potriveasca tandea pe mandea.

Placa de baza pe care am folosit-o este Asus Maximus X Formula, iar sursa Corsair RM850i.

Pentru stocare am folosit doua SSD-uri HyperX Savage, unul de 480GB si unul de 960GB si un SSHD Seagate de 2TB. Dar pe acesta din urma l-am adaugat ulterior dupa prima asamblare.

 

Asamblare corespunzatoare

Pentru acest ultim capitol am folosit un sistem de racire ce se potriveste perfect in aceasta carcasa, adica Corsair H150i Pro. Un AIO ce vine echipat cu un radiator de 360mm si care are furtunuri mai subtiri si ceva mai maleabile.

Conteaza rigiditatea furtunurilor pentru a nu impinge in panoul din sticla si a-ti permite sa il si inchizi.

Si am inclus si poze cu SSHD-ul instalat pentru ca acesta se instaleaza ceva mai ciudat. Bine, orice unitate de stocare de 3,5 inci pateste acelasi lucru. Intr-una dintre pozele de mai jos veti vedea ca alimentarea HDD-ului nu intra perfect si pune presiune pe conectorul SSHD-ului. In timp, asta ar putea duce la ruperea conectorului pentru alimentare.

Am vazut asta intamplandu-se la SSD-uri si stiu ca sunt destul de fragile.

 

Verdict

Desi exista niste mici inconveniente la mijloc, precum wire managementul cam slab si problema alimentarii unui HDD instalat in tavita, In Win 303 este o carcasa solida si super frumoasa prin simplitatea ei. Daca vei putea vedea si tu dincolo de faptul ca poti trai si fara flexibilitatea pe care o ofera alte carcase, atunci te va multumi pe deplin.

Pana la urma este compatibila cu componente de bun gust. Daca permitea instalarea doar de ventilatoare de 92mm atunci se putea spune ca nu este in regula. Dar ventilatoarele de 120mm sunt ok.

Stiu ca in ochii unora pretul de 513 Lei poate parea mare comparativ cu flexibilitatea oferita de alte carcase. Dar serios, in cazul de fata nu platesti niste gaurele in plus, ci calitatea materialelor si atentia la detaliu.

Chiar se detaseaza la acest capitol de tot ce exista pe piata in zona respectiva de pret. Zona in care se gasesc in general carcase din tabla subtirica si mult plastic. Poate lipsa plasticului m-a facut sa imi placa asa mult. Habar n-am. Dar arata super bine un PC asamblat in ea. O sa mai adaug cateva poze dupa ce sosesc ventilatoarele Corsair ML RGB:).

  • Poti cumpara In Win 303 White de la PC Garage la pretul de 513 Lei

Review overview
Summary In Win isi arata maestria in fauritul carcaselor cu fiecare model. 303 este o carcasa superba, dar are cateva mici neajunsuri.
4
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.