Lumea dispozitivelor mobile este fara dubiu una foarte interesanta. Totusi, cea a gadget-urilor ce graviteaza in jurul acestor dispozitive este atat haotica, cat si interesanta. Kingston au vazut un adevarat potential in aceasta piata ciudata si iata ca au venit cu un gadget foarte interesant.

MobileLite poate parea un gadget de neinteles sau care nu isi are rostul, insa, in realitate aduce ceva in plus fata de cele similare deja existente pe piata. Probabil ca va intrebati ce este acest MobileLite produs de catre Kingston.

Ei bine, este un fel de dispozitiv 3 in 1. Este atat incarcator portabil, cat si card reader wireless sau cu fir si chiar si multimedia streamer.

Hai sa vedeti specificatiile producatorului pentru lamuriri.

 

Specificatii

specs-mobile-lite

Lista cu specificatii oferita de catre producator dezvaluie majoritatea capabilitatilor dispozitivului. Ei garanteaza o autonomie de 5 ore in regim de streaming ceea ce nu este rau de loc. Practic, pot fi vizionate doau filme in intregime.

Greutatea dispozitivului nu o depaseste pe cea a unui telefon mobil si astfel, poate fi transportat foarte usor atat intr-un buzunar cat si in ghiozdan sau geanta de laptop.

Acumulatorul nu are o capacitate exagerata, insa veti vedea ca ofera o autonomie suplimentara suficienta, avand in vedere ca nu acesta este scopul principal al dispozitivului.

Desi in lista de dispozitive compatibile nu este mentionat BlackBerry 10, sa stiti ca folosind versiunea 10.2.1 veti putea instala si rula aplicatia de Android si va functiona perfect si streaming-ul.

Telefonul mobil poate accesa MobileLite Wireless abia dupa ce se efectueaza conexiunea prin intermediul retelei Wi-Fi. In mod implicit, conexiunea nu este securizata, insa se poate face asta oricand din setarile aplicatiei de pe telefonul mobil. De asemenea, daca este utilizat undeva unde cu telefonul mobil aveti acces la internet doar prin intermediul retelei Wi-FI, MobileLite poate functiona si pe post de intermediar dupa ce este conectat prin Wi-Fi la router si astfel telefonul mobil poate accesa in continuare internetul.

 

Galerie foto

{gallery}/2013/03-hardware/kingston-mobile-lite/galerie:172:110:0:1{/gallery}

 

Interfata

Interfata este foarte usor de utilizat si daca te-ai obisnuit cu un file manager pentru Android sau iOS atunci in mod clar nu vei avea dificultati in utilizarea acesteia.

{gallery}/2013/03-hardware/kingston-mobile-lite/interfata:172:110:0:1{/gallery}

 

Posibilitati de utilizare

De departea cea mai interesanta caracteristica a acestui dispozitiv este posibilitatea de a-l utiliza in foarte multe feluri.

Daca bateria telefonului mobil se descarca, MobileLite poate fi utilizat drept incarcator portabil. Eu am reusit sa incarc acumulatorul Blackberry-ului Q5 de la 10% la 48% si astfel am obtinut o autonomie de 4 ore din care 30 de minute le-am petrecut jucandu-ma si alte 30 vorbind. In rest, telefonul a stat in stand by, primind e-mailuri si notificari.

Am incarcat si consola Nvidia Shield cu MobileLite si am reusit sa obtin 45 de minute de joaca continua. Avand in vedre ca aceasta consola nu are o autonomie iesita din comun, orice surplus este binevenit.

Un alt scenariu de utilizare ar fi acela de media streaming. Faptul ca permite conectarea a 3 clienti simultan va oferi posibilitatea fiecarui utilizator sa vizioneze ce anume doreste.

Copiere fara cablu este un alt exemplu. Daca ai un stick USB prin apropiere, il poti folosi pentru a copia fisierele si pentru ca apoi sa le poti accesa prin aplicatia de Android sau iOS. MobileLite are un port USB si astfel poti conecta orice stick USB ai la-ndemana.

Nu cred ca s-a intamplat oricui sa nu aiba cum sa fotografieze cu telefonul asa cum doreste. Oricum, daca esti obsedat de DSLR-uri si vrei cu tot dinadinsul sa postezi pe Facebook o imagine realizata noaptea cu expunere de 30s nu trebuie sa astepti pana ajungi la PC. Daca ai un card SD in camera foto, il poti insera in MobileLite si apoi poti accesa cu telefonul mobil imaginea pe care vrei sa o faci publica.

De asemenea, daca cumva PC-ul tau nu este echipat cu un card reader, MobileLite ii poate tine locul pentru ca atunci cand este conectat la USB-ul unui PC, va fi detectat drept card reader.

 

Concluzii

In mod clar MobileLite nu este cel mai puternic acumulator extern pe care il veti gasi pe piata. La fel nici cel mai bun media streamer nu poate fi considerat. Insa daca privim asupra multitudinii de lucruri pe care le poti face cu un singur dispozitiv, parca devine subit mai atractiv. Este foarte adevarat ca trendul este acela de a ingloba cat mai mutle functii intr-un dispozitiv, insa asa cum se intampla cu MobileLite, adica sa fie si utile, mai rar vezi.

Overall, este un dispozitiv care chiar merita cei aproximativ 200 Lei cat costa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.