Be quiet! Pure Base 600 Window este o carcasa ATX, nu o ferastra asa cum ar lasa impresia numele complet al produsului. Desi be quiet! au in general produse ceva mai scumpe deca tmedia, Pure Base 600 se situeaza in zona de mijloc a preturilor carcaselor pentru Romania, iar pentru strainatate am putea spune ca este o carcasa entry level.

Ideea este ca in general Romanii nu prea se aventureaza sa cheltuie 100 Euro pe o carcasa mai ales in conditiile in care in PC-ul lor sta o placa video ceva mai ieftina de atat.

Din pacate asta este realitatea cruda. Dar facem abstractie de acesti utilizatori pentru ca aceasta carcasa se adreseaza celor ce sunt dispusi sa investeasca in niste componente mai de calitate, nu cele mai ieftine de pe piata.

 

Ce este be quiet! Pure Base 600

Be quiet! Pure Base 600 este o carcasa mid tower cu panou lateral din sticla cu dimensiuni suficient de mari incat sa incapa orice fel de placa video.

Permite instalarea a 3 HDD-uri de 3,5 inci si bay-urile pentru HDD-uri pot fi mutate pe diferite pozitii in functie de necesitati.

Bineinteles, acestea pot fi inlaturate de tot daca cumva este mai important spatiu pentru placi video ceva mai mari ca dimensiuni.

SSD-urile de 2,5 inci se pot monta in spatele placii de baza si acele lacasuri sunt singurele din aceasta carcasa.

Exista si doua bay-uri inutile de 5,25 inci pentru unitati optice, insa, unul dintre acestea va fi ocupat de furtunuri in cazul in care decizi sa instalezi un AIO cu radiator de 280 mm. Vei vedea mai jos la ce anume ma refer mai exact.

Pe partea frontala a carcasei, dar si pe panoul din spatele placii de baza exista material fono absorbant si acesta este binevenit deoarece mai absoarbe din zgomotul produs de catre ventilatoare.

Pe partea de sus a carcasei s epot instala fie 2 ventilatoare de 140 mm, fie 3 de 120 mm. In teorie ar fi loc si pentru un AIO de 280 mm, dar in practica nu prea se poate.

Totusi, unul de 240 mm ar incapea la milimetru. Oricum, daca nu ai loc sus, poti sa il montezi pe partea din fata asa cum am facut si eu.

be quiet! Pure Base 600 Window review

 

be quiet! Pure Base 600 – galerie exterior

 

be quiet! Pure Base 600 – galerie interior

 

Asamblare in be quiet! Pure Base 600

Bineinteles, am inceput asamblarea cu instalarea placii de baza. Si de data aceasta am folosit tot Asus Crosshair VI Hero impreuna cu un Ryzen 7 1800X.

La montarea placii de baza am remarcat ca si be quiet! au instalat un stand-off mai mare in care nu poate fi inserat surub. Acest stand-off are rolul sa tina placa de baza in loc pana in momentul in care reusesti sa prinzi primul surub.

Se observa in cercul galben acel standoff despre care vorbeam

Cei ce au montat PC-uri stiu exact la ce ma refer. Mai ales daca IO shield-ul are burete pe partea interioara si impinge placa de baza spre partea frontala a carcasei.

Pentru alimentarea PC-ului am folosit o sursa tot be quiet! de 600W. Mai exact din seria Pure Power 10. Stiu ca ar fi trebuit ceva mai multa putere pentru build-ul de mai jos, insa rolul acestei asamblari este sa serveasca drept exemplu. Asadar, daca vrei sa folosesti o astfel de sursa cu aceste componente, iti trebuie cel putin 800W. Atat Ryzen, cat si Vega 64 „mananca” ceva cam mult curent electric.

Bine, eu eram si curios daca un PC construit doar cu elemente be quiet! ar fi silentios. Asa cum am presupune din numele produselor. SI da, este silentios. Pana incarci ceva pe GPU si incepe Vega 64 sa fluiere:).

 

Racirea utilizata pentru acest build poarta tot marca be quiet! si are un radiator de 280 mm. Din pacate, desi exista spatiu pe partea de sus pentru doua ventilatoare de 140 mm, un radiator de 280 mm impreuna cu ventilatoarele lui este imposibil de montat.

Pe acea parte pot fi montate doar ventilatoarele sau doar radiatorul. Bine, cel putin in cazul nostru unde nu era loc din cauza radiatorului placii de baza.

Dar am reusit sa il montez in partea frontala si fara foarte mult strez. Singurul inconvenient a fost ca furtunurile au ocupat unul dintre cele doua bay-uri de 5.25 inci.

Mi-a placut foarte mult faptul ca poti demonta capacul superior care acopera lacasul pentru ventilatoare. Si nu numai ca il poti demonta, dar il poti ridica doar putin, dar vrei sa ai in continuare evacuare pentru aer, dar sa si arate mai bine overall carcasa.

Si ca sa mai schimbam putin macazul, mi-a displacut total faptul ca placa de baza acoperea fantele prin care ar fi trebuit sa iasa cablurile. In pozele de mai jos se observa exact la ce ma refer. E bine, totusi, ca aceasta carcasa mai dispune de o astfel de fanta pentru cablul de alimentare de 24 pini si totusi poti sa il instalezi elegant.

Iar in ceea ce priveste aranjarea cablurilor, Pure Base 600 dispune de suficient spatiu in spatele placii de baza astfel incat sa poti prinde decent cablurile. Nu asa cum am facut-o eu :).

 

Iar build-ul final arata cam asa:

 

Verdict

As putea spune ca am asamblat foarte usor PC-ul in carcasa be quiet! Pure Base 600. Dar asta s-a datorat in principal optiunilor limitate pe care le pune la dispozitie. Bine, asta nu este neaparat un lucru rau pentru ca variantele de asamblare sunt de bun simt.

Mi-ar fi placut totusi sa includa mai multe ventilatoare in pachet, nu doar unul singur. Ideea este ca intr-un final creste pretul total si ventilatoarele ar fi fost valoare adaugata. Mai ales ca sunt si foarte bune.

Si ar fi fost misto daca tavanul carcasei ar fi fost inlatat cu inca 2 centimetri astfel incat sa poti monta un radiator si doua ventilatoare pe acea parte.

Dar per total carcasa este buna si portocaliul este chiar funky.

Singurul avantaj major al acestei carcase este ca are un pret ok pentru una cu panou lateral din sticla.

  • Carcasa be quiet! Pure Base 600 poate fi cumparata de la PC Garage la pretul de 444 Lei.

 

Review overview
Summary Pentru o carcasa nu tocmai scumpa, Pure Base 600 s-a dovedit a fi chiar interesanta. O recomand impreuna cu alte ventilatoare de la ei. Rezultatul este silentios.
4
Tagged

Similar Articles

One thought on “Be quiet! Pure Base 600 Window review

  1. Am o chestie in mine pe care nu o pot explica care imi zice: nu are psu shroud, nu o cumperi!. probabil e massmedia-ul care a bagat asta in mine si nah asta e, sunt prea slab.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.