Evident, consola PS5 a fost lansata impreuna cu o serie de accesorii oficiale care vin adesea la o calitate superioara celor third party ce vor aparea cu timpul.

In principiu, asta se intampla pentru ca Sony incearca sa mentina o oarecare uniformitate in ceea ce priveste materialele utilizate. Pana la urma e important ca plasticul lor si senzatia pe care ti-o lasa sa fie la fel de interesanta pentru toate dispozitivele din ecosistemul lor. Cum ar fi sa ai un controller cu textura actuala (cu mini simboluri PS pe burta), iar telecomanda media sa vina cu burta lucioasa?

Cam…diferit.

Stiu ca pare ca bat apa in piua despre o tampenie: senzatia la atingerea plasticului; dar, cand observi ca toate accesoriile de PS5 au acest detaliu fin in comun, iti ramane un sentiment placut.

Simti ca telecomanda se potriveste langa DualSense, care si el la randul lui isi gaseste locul langa toate celelalte plastice. Parca iti sporeste sentimentul ala de apartenenta.

In fine, plastice bine lucrate.

PlayStation 5 Accessories review | WASD

 

Castile PS5 Pulse 3D Wireless

Inca de pe vremea PS4 eu am folosit castile lor Gold. Mi s-a parut ca erau singurele casti capabile sa redea la volumul ridicat pe care il cer urechile mele. Dintr-un motiv sau altul, mai toate castile wireless de le testam pe PC, functionau prost pe PS.

Tot utilizand castile Gold, am ajuns sa le folosesc toate functiile. Inclusiv cele pentru voice chat.

Iar noile casti aduc ceva extra in materie de functionalitate. Aduc monitorizarea vocii, lucru este extrem de util pentru streaming.

Stiu ca poti spune ca la acest pret cumperi nu stiu ce OZN de auditie, dar acel OZN o sa iti ofere doar sunet. Castile Pulse 3D iti ofera functionalitate in tot mediul PS. Inclusiv in gasti.

Iar marea noutate este ca se incarca printr-un port Type-C.

Din cat le-am testat, pot spune ca imi plac si inlocuiesc perfect castile oficiale din vremea PS4. Daca va incanta alt confort sau o anumita calitate audio, puteti oricand sa conectati si alt gen de casti la PS5. Chiar si USB.

Calitatea audio a castilor pentru PS5 este oricum peste ceea ce ofera majoritatea castilor de gaming din din segmentul mediu.

 

Statie de incarcare DualSense

Este un dispozitiv extrem de simplu dar la fel de util. Primul motiv ar fi ca nu vei strica mufele Type-C ale controllerelor de la prea multe conectari/deconectari ale cablului de incarcare. Al doilea ar fi ca vei putea avea mereu controllere incarcate. Asta daca esti dispus sa iti cumperi mai multe DualSense. Caci sunt cam scumpe.

Fata de dock-urile 3rd party, acesta nu are nevoie de vreun mini adaptor sau vreun ghidaj pentru a duce controller-ul in pozitia de incarcare. Il pui deasupra si se incarca.

Avantajul este ca ramane mufa Type-C a controller-ului neutilizata. Astfel o sa ai conectorul functional chiar si dupa un an.

 

Telecomanda Media

Telecomanda pentru PlayStation 5 are o singura utilitate: sa existe atunci cand consola este conectata la un monitor, nu la un TV. Bine, poate fi folosita si cand PS5 este conectata la un TV, dar este usor redundanta.

In schimb, cand am alt afisaj decat TV, imediat ii simt lipsa.

E destul de incomod sa adorm cu un controller langa mine in pat. Mai ales cand ma rostogolesc peste el in somn si imi intra prin coaste. In schimb, o telecomanda nu deranjeaza atat de tare. Plus ca atunci cand am folosit DualShock 4 pe post de telecomanda, am apasat butoanele involuntar si mi-a sarit filmul :).

Are potential sa fie utila telecomanda. Daca lipseste aia a TV-ului din setup.

 

Camera HD

Ca sa fie clar de la bun inceput, aceasta camera nu este pentru VR. Rolul ei este strict acela de a oferi o priveliste in lumea reala a celui care face stream.

Daca nu ai de gand sa faci stream, nu ai nevoie de acest dispozitiv.

Prin toate materialele de marketing ale PlayStation apare ca fiind o camera capabila de 1080p60.

Framerate-ul l-am observat si eu, dar calitatea Full HD nu prea am observat-o. De fapt, deloc.

Totusi, trebuie sa stii ca este singura camera pe care o recunoaste PS5. Am incercat sa ii conectez si altele. Din pacate, acestea erau fie detectate ca microfon, fie deloc.

Iar cand am incercat sa conectez la PC acest webcam, am fost intampinat de eroarea 43. Adica Windows nu recunoaste dispozitivul conectat.

Este singura camera care functioneaza in momentul de fata pe PS5. Nu e ca si cand ai avea pre multe optiuni. E cam scumpa pentru a fi utilizata exclusiv la PS5.

 

Concluzie

Singurul lucru care imi place la aceste accesorii este sentimentul pe care ti-l ofera. Iti lasa impresia ca ai tot setup-ul.

Dar, daca nu faci stream, nu ai nevoie de camera.

Daca ai TV, nu ai nevoie de telecomanda media. E un gadget misto, dar redundant in majoritatea cazurilor.

Dar de statia de incarcare chiar ai nevoie. USB Type-C pare un connector solid, dar nu este indestructibil. Da-i responsabilitatea de a incarca controllerele unui copil si vei intelege repede asta.

Iar castile, da, sunt cumva obligatorii. Nu e vorba de „castile mele se aud mai fistichiu”. Ci de faptul ca functionalitatile lor se preteaza oricarui scenariu care include PS5. Fie ca e vorba de volum redus de galagie pe care il produci jucandu-te (noaptea), fie ca vrei sa auzi doar tu dialogurile din gasca in care esti pe PS, Pulse 3D sunt potrivite.

Toate accesoriile sunt foarte misto construite. Plasticele sunt calitative si potrivirea, cel putin vizuala, e acolo. Dar cateva dintre ele nu sunt cele mai utile de pe planeta.

Camera HD intra in aceasta categorie si media remote este cam in acelasi loc. Niste gadget-uri misto daca fara de care poti sa traiesti bine-merci.

Accesorile PlayStation le gasiti in listate pe Emag. Unele mai sunt in stoc, altele nu. Dock-ul, de exemplu, nu l-am mai vazut nicaieri listat pe stoc. Daca il prindeti pe undeva, sariti pe el direct. E mai misto decat cele third party pe care le-am vazut la vanzare.

Similar Articles

One thought on “Review: Accesoriile oficiale PS5

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.