Tuturor ne plac carcasele, in special daca sunt frumoase. Cu atat mai bine daca sunt si eficiente, corect? Ei bine, va anunt cu bucurie ca in zare isi face aparitia un nou brand de carcase de PC. Partea cea mai interesanta, cel putin din punctul meu de vedere, este ca aceste carcase sunt concepute si proiectate in Romania.

Brandul despre care este vorba se numeste AlphaGear si este fondat de baietii de la PC Garage. Aceastia ne-au trimis primele lor doua modele de carcase pentru ca noi sa ne spunem parerea despre ele.

Am primit promisiunea ca, in urma acestui look-over, defectele sau problemele de design si constructie semnalate vor fi remediate. Acestia isi doresc sa ofere utilizatorului o carcasa care sa fie atat frumoasa cat si usor de utilizat.

Si pana la urma are sens ca o firma ce asambleaza PC-uri sa ajunga in punctul in care sa scoata pe piata propriile carcase.

Modelele asupra carora ne vom indrepta atentia sunt AlphaGear Oathkeeper si Archon. Doua carcase maricele care promit multe inca de la prima privire.

Review: AlphaGear Oathkeeper & Archon

Din aceeasi serie mai face parte inca o carcasa, AlphaGear Sentinel, fiind sora cea mica a celorlalte doua modele. Aceasta este cea mai ieftina si cea mai mica din serie, fiind totodata singura cu panoul lateral fabricat din plexi.

 

Ce sunt AlphaGear Oathkeeper si Archon?

Conform producatorului, cele doua carcase au urmatorul set de specificatii.

AlphaGear Archon AlphaGear Oathkeeper
Placi de baza compatibilie ATX, mATX, mITX E-ATX, ATX, mATX, mITX
Tip carcasa Middle Tower Middle Tower
Pozitie sursa Jos Jos
Culoare Negru Negru
Rack 3.5″ 2 2
Rack 2.5″ 2 2
Dimensiuni (H x D x W) 458 x 430 x 215 mm 495 x 465 x 235 mm
Greutate 9.5 Kg
Panou lateral transparent Da, tempered glass Da, tempered glass
Sloturi expansiune PCI-E 7 7
Radiatoare compatibile Fata – 1x 120/240/360 mm
Spate – 1x 120 mm
Tavan – 1x 120/240 mm
Fata – 1x 120/240/360 mm
Lateral – 1x 120/240 mm
Tavan – 1x 120/240/360 mm
Inaltime maxima cooler CPU 160 mm 180 mm
Lungime maxima GPU 380 mm 400 mm
Iluminare LED ARGB ARGB
Conectori panou frontal 2x USB 3.0
2x Jack 3.5 mm
1x USB 2.0
1x USB 3.0
1x USB 3.1 Type-C
2x Jack 3.5 mm
Total ventilatoare incluse 4 4x 120 mm LED RGB
Numar maxim ventilatoare montabile 6 8

Toate cele trei carcase sunt carcase de tip Middle Tower si permit montarea sursei pe baza carcasei.

AlphaGear Oathkeeper este o carcasa foarte incapatoare si permisiva. Aceasta vine livrata impreuna cu un controller de ventilatoare si LED-uri ARGB. Controllerul poate fi comandat cu ajutorul telecomenzii incluse. In Oathkeeper pot fi montate pana la 8 ventilatoare: trei frontale, unul in spate, doua pe tavan si inca doua care sa circule aerul prin grilajul de aerisire aflat pe panoul din spate. Spatiile pentru rutarea cablurilor sunt foarte permisive, permitand aranjarea oricarui cablu fara a-ti lovi mainile de alte elemente.

Oathkeeper are panoul frontal fabricat din sita metalica vopsita negru cu un design axonometric reliefat, care permite trecerea aerului fara obstructionari. Panoul frontal al acestei carcase cuprinde un set complet de conectori compus din 2 proturi Jack 3.5 mm, o mufa USB 2.0, o mufa USB 3.0 si o mufa USB 3.1 Type-C. Pe langa acesti conectori, exista trei butoane: un buton de Power, unul de Restart si unul pentru controlul iluminarii ARGB. Ambele panouri laterale ale lui AlphaGear Oathkeeper au blocare magnetica si sunt fixate in balamale, ramanand totusi detasabile la nevoie. Pentru montarea dispozitivelor de stocare exista 2 bay-uri de 2.5″ aflate pe reversul suportului placii de baza, si un rack de 3.5″ detasabil aflat langa sursa. Tineti cont ca unul dintre cele doua bay-uri de 2.5″ este ocupat de controller-ul ARGB al ventilatoarelor.

Review: AlphaGear Oathkeeper & Archon
AlphaGear Oathkeeper

 

AlphaGear Archon este putin mai stramta din toate punctele de vedere decat Oathkeeper. Archon are un interior destul de inghesuit, in special in spatele suportului placii de baza. Ghidajele de trecere sunt suficient de inalte dar foarte inguste, iar pozitionarea lor la unghi nu permite cablurilor sa stea netensionate.

Totodata, clemele de organizare a cablurilor sunt inutilizabile deoarece au integrate elemente care nu le permit montarea peste cabluri groase, precum cel de 24 de pini. Panoul frontal este realizat din sticla securizata cu un imprimeu frumos compus din triunghiuri.

Prin fata, aerul este tras prin sita de aerisire aflata pe panoul din spate, celelalte muchii fiind obstructionate. Sita respectiva nu este prevazuta cu un filtru de praf. Panoul frontal al lui Archon cuprinde doua porturi USB 3.0 si doua mufe Jack 3.5 mm, impreuna cu LED-ul de hard disk si butoanele de Power si Restart. Panourile laterale se fixeaza printr-un mecanism cu clipsuri pe muchia cu tavanul si lamele de pozitionare pe partea opusa, fiind o metoda de prindere deosebita. Precum si in cazul lui Oathkeeper, Archon are un rack detasabil de 3.5″ aflat langa sursa si doua bay-uri de 2.5″ amplasate frontal pe etajul de sub placa video.

Review: AlphaGear Oathkeeper & Archon
AlphaGear Archon

Ambele carcase sunt livrate impreuna cu patru ventilatoare ARG de 120 mm, trei amplasate frontal si unul pe peretele din spate. Atat ventilatoarele cat si iluminarea acestora se controleaza cu ajutorul telecomenzii incluse in pachet. Un feature foarte tare, tinand cont de preturile carcaselor.

Controller-ul de pe Archon are seria RF-8P-V1905. Cel de pe Oathkeeper este foarte bine realizat, fiind incapsulat intr-o carcasa neagra care se integreaza foarte bine. Telecomanda respectiva are control asupra jocurilor de lumini, vitezei animatiilor, vitezei ventilatoarelor si chiar sincronizarea luminilor cu placa de baza. Carcasele sunt foarte bine inchegate si confectionate din tabla dura, groasa de 1.5 mm, iar suportii interiori din tabala de 1 mm.

Puncte in plus pentru constructia si calitatea acestora! Ambele carcase sunt vopsite negru mat, oferind astfel un aspect foarte elegant. Acestea sunt livrate impreuna cu filtre de praf montate peste toate intrarile de aer principale.

Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

Similar Articles

One thought on “Review: AlphaGear Oathkeeper si Archon

  1. Cum adica sunt „concepute si proiectate in Romania” ?
    Sentinel este un rebrand la darkFlash Waves, iar Oathkeeper este rebrand la darkFlash DLX21 Mesh.
    Nimic proiectat in Romania, doar cumparate din China.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.