In urma cu cativa ani, la cateva luni faceam o rotatie a perifericelor, in special cand venea vorba de combo-ul mouse si mousepad. In ultima perioada s-a intamplat doar cu perechea de casti sau tastatura.

Iar cand vine vorba de componente, aceasta rotatie nu prea exista. Sau ma rog, era doar in cazul in care gaseam ceva ce era mai performant decat ce aveam eu deja si era la un pret bun.

Cam asta era criterul de „upgrade”. Evident, aici elimin cand ma lua pandalia si renuntam la o anumita platforma si schimbam in mare proportie toate componentele. Mai putin sursa si stocarea.

Insa de prin 2014 am prins un tic daca vrei sa-i spui. Un tic cretin. Anume cand ma plictisesc de o carcasa, o schimb. Nu conteaza ca cea pe care o am in prezent este superba, arata incredibil de bine PC-ul meu, permite un wire management genial, etc.

Cand mi se pune pata, mi se pune. Si de fel ca sa-mi satisfac curiozitatea, am incercat in acesti ani si producatori cu un renume ok in piata cum ar fi Coolermaster sau Phanteks. Insa am incercat si pe cele mai… speciale sa le zicem. Produse de la Redragon, Deepcool, Inter-Tech dar si multi altii.

Si de fel aceste schimbari le fac cam la 6-12 luni. Insa nu stiu de ce, dar PC-ul actual a prins cele mai multe schimbari. Adica anul m-a prins cu o carcasa In Win 101C, pe la sfarsitul primaverii m-a palit nebunia si mi-am luat un Thermaltake P3, iar acum iar m-a lovit in freza valul schimbarii.

Si ma tenta schimbarea pentru ca, oricat de fain arata o build cu o carcasa opencase, este incredibil de greu si enervant de intretinut pentru ca acele componentele erau mai mereu pline de praf, desi erau curatate destul de des. Plus mai era si problema spatiului ocupat.

Bine, schimbarea carcasei nu era in cap de lista. Ma uitam asa din cand in cand la ce mai e listat pe ici pe colo si ce preturi erau. Insa nimic atat de interesant incat sa ma faca sa plasez comanda.

Insa s-au aliniat astrele cu tovarasa Corsair 220T si cumva mi-a ajuns acasa. Si este prima carcasa Corsair pe care o detin. Am fost foarte aproape in a detine una prin 2015, insa am inlocuit produsul comandat cu al unui alt producator pentru ca dura prea mult livrarea. Asa se intampla cand ai un business ce se bazeaza foarte mult pe stocul furnizorului si tu n-ai stoc tampon deloc. Risti putin, dar pierzi eventuale vanzari.

Corsair 220T White review | WASD

 

Ce este Corsair 220T RGB Airflow Smart Case White?

Modelul 220T este o carcasa middle tower in care intra placi de baza de dimensiuni ATX, mATX si mITX. Aceasta masoara 45 cm x 39.5 cm x 21 cm, cantareste aproximativ 6.5 kg, pozitionarea sursei se face jos si in lateral vine cu geam.

Conform celor spuse de catre Corsair pe sheet-ul oficial de specificatii, in aceasta carcasa se pot monta radiatoare de diverse dimensiuni, precum in front de 120/240/280/360 mm, in back de 120 mm sau in tavan de 120 sau 240 mm.

In front aceasta are doua port-uri USB 3.0 si un jack 3.5 mm unde se pot conecta fara splitter casti cu microfon ce au conector cu 4 pini.

Iar totul culmineaza cu setul de 3 ventilatoare Corsair SP120 RGB PRO ce vin pe 3 pin, dar si controller-ul iCUE Lighting Node CORE RGB, toate fiind controlate din software-ul iCUE.

Si cum se poate vedea si din poza de mai sus, carcasa 200T este una mai inalta decat lunga. Un fel de turnulet. Aveti grija unde o pozitionati daca sunteti omul vreunei pisici, caci se poate rasturna usor.

 

Galerie foto

Asamblare

Nu am facut un build nou sau ceva de genul. Sunt strict componentele pe care le am in PC-ul ce-l folosesc zilnic, fie cand ma joc, fie daca mai muncesc. Doar ca le-am schimbat casa. Iar componentele sunt:

  • Procesor: Intel Core i9 9900K @ 5 GHz
  • Placa de baza: Asus ROG Maximus XI Hero
  • RAM: 4x 8GB HyperX Fury RGB @ 3200MHz
  • Placa video: Gigabyte GeForce RTX 2070 Gaming OC White
  • Stocare: Kingston KC2000 500GB + Seagate Firecuda 510 1TB
  • Sursa: Seasonic X-series 1250W
  • Racire CPU: Corsair H150i Pro

Si ca sa fie tacamul complet, evident ca mi-am demontat toate componentele de pe carcasa Thermaltake P3 la ora 23:30. Iar eu la 02:00 inca mai aranjam cate un fir prin 220T.

Fiind o actiune ce o fac destul de des, eram perfect convins ca ma voi misca foarte repede. Insa n-a fost asa, pentru ca am avut ceva piedici pe drum. Unele datorita carcasei, dar si unele pentru ca omiteam cateva chestii basic.

Insa evident pe cele facute de mine le voi omite complet, pentru ca vreau sa dau bine pe sticla si sa mai salvez putin din reputatia si asa patata pe care o am.

Problema cea mai enervanta de care m-am lovit a fost montarea radiatorului de 360mm in front. Nu reuseam deloc sa pun radiatorul peste venturile din front. Si am zis ca asta e, scot venturile, pun radiatorul la inaintare si abia apoi pun venturile sa-l suga de aer. Insa am zis ca ceva nu e ok. Nu au zis baietii astia de la Corsair in specs sheet ca e compatibila carcasa cu racirea mea degeaba.

Si pac scot tabla din fata si filtru de praf si zic daca incerc sa dau venturile o idee mai jos. Bine, mi-a permis doar 0.5 mm sa fac asta. Insa suficient cat sa pot baga radiatorul si sa scap de prima grija.

Tot legat de radiator, nu inteleg cum cei de la Corsair se lauda ca un tavan ar intra unul de 240 mm. De curiozitate doar am pus unul de forma de aceasta dimensiune si cu tot cu venturi imi intra peste memoriile RAM.

A 2-a problema ce m-a enervat teribil e ca firul din front panel pentru USB-uri este incredibil de rigid, iar cum placa de baza pe care o detin are portul pozitionat jos, am pierdut si aici cateva minute sa gasesc unghiul ideal pentru a putea conecta portul.

Dar scandalul incepe abia „behind the scenes”. La wire management am muncit de am capiat. Ba chiar a trebuit sa revin cu cateva modificari in ziua urmatoare, pentru ca nu eram multumit de rezultatul initial. Dupa multe minute petrecute in fata lui, am prins cablurile dupa categorie si le-am dat o forma cat de cat omeneasca, astfel sa nu ma faca sa vomit daca pe viitor o desfac sa mut un fir.

 

Verdict

Sincer, eram putin reticient. Nu din vina carcasei neaparat, ci datoria culorii. O carcasa alba, eu avand in mare componente negre, eram perfect convins ca o sa se vada oribil.

Insa dupa ce am terminat ultimul fir de aranjat din interior, mi-a placut contrastul alb negru. Mie cel putin imi place mi se pare decent rezultatul final. Dar a contribuit si placa video la feng shui-ul din carcasa.

Si la cat de micuta e, incap niste componente imense in ea.

Si nici calitatea nu lasa de dorit. Adica o fi ea destul de usoara, insa tabla este solida si foarte faina.

Insa este un produs oarecum ieftin pentru ce ofera Corsair de obicei si se observa uneori acest lucru, mai ales ca exista riscul sa ramai cu vopseaua pe surubelnita cand schimbi suruburile din front.

Este enorm de munca la carcasa asta daca vrei sa arate fain, mai ales cand vine vorba de wire management si daca ai componentele mari. Insa rezultatul final este unul fain, deci la final merita efortul.

Iar pretul mi se pare ca este intre. Nici ieftin incat sa zici da domne, cumpar 10 si pentru nepotii mei de peste 20 de ani, dar nici scumpa cat sa zici no way.

De ce? Pentru ca doar ventilatoarele cumparate separat costa jumatate de carcasa. Iar in banii astia poate iti iei o carcasa mai incapatoare, de exemplu Phanteks P400 si mai ramai cu bani de un suc si o shaorma la farfurie, insa vei avea 2 venturi stock amarate. Sau la alti producatori nu le ai nici pe alea.

In momentul publicarii, la PC Garage carcasa costa fix 483.95 lei.

Dar cum o spuneam si ceva mai sus, am simtit nevoia sa schimb carcasa. 220T pe cat de draguta este ea, pe atat de la limita mi-au intrat mastodontii in ea.

Iar daca ma trezesc la review cu o componenta imensa, s-ar putea sa atarne pe afara. Deci cautarea mea continua.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.