După cum aţi văzut în urmă cu două pagini, în platforma de teste sunt „implicate” două HDD-uri: unul de la Seagate-uri şi un HDD extern Buffalo. Deci să vedem cum se prezintă acestea.

Şi începem cu HDD-ul extern de la Buffalo. Acesta este primul HDD extern compatibil cu USB 3.0, deci am fost foarte nerăbdători să vedem cum se comportă.

 


Carcasa e construită din material plastic, şi e foarte lucioasă. Deşi design-ul e foarte elegant, şi s-ar potrivi de minune într-o sufragerie, plasticul e mare colecţionar de amprente şi praf. Aşadar, pentru un look impecabil trebuie să fiţi atenţi la acest aspect.

 


În partea din spate găsim conectorul USB 3.0 şi cel pentru alimentare. HDD-ul din interior nu funcţionează fără transformatorul inclus în pachet.

 


Partea de dedesubt. Ce poate fi mai frumos decât acel „Made in Japan” 🙂

 

Şi cablul USB 3.0 din dotare. Acesta este mult mai gros decât un cablu USB 2.0 cu care suntem obişnuiţi, deoarece fiecare fir de transmisie beneficiază de ecranare.

La interior găsim un Samsung SpinPoint F3 HD103SJ de 7200rpm. Capacitatea HDD-ului e de 1TB, iar memoria cache e de 32MB.

 

Să vedem şi ce ne oferă  modelul ST32000641AS de la Seagate:

Totul e normal până acum.

 

Trebuie să aveţi grijă dacă veţi transporta acest HDD, să nu loviti partea de PCB expusă.

 

Conectorii SATA.

 

Şi eticheta cu detalii tehnice.

Seagate ST32000641AS oferă o capacitate de stocare de 2TB prin intermediul a 4 platane de câte 500GB fiecare. Memoria cache este şi ea foarte consistentă, 64MB, iar viteza de rotaţie e cea cu care suntem déjà obişnuiţi: 7200rpm. Totuşi, cel mai interesant fapt este că acest HDD este unul din primele modele oferă o interfaţă SATA 6Gb/s.

Nu vom avea o pagină dedicată testelor cu SATA 6Gb/s dintr-un motiv foarte simplu: rezultatele sunt identice, fie că folosim SATA2, fie SATA 3. Limitarea performanţelor nu are nicio legătură cu interfaţa folosită. Aşadar de SATA 3.0 ne vom ocupa cu altă ocazie, când vom avea un drive mult mai rapid care să fie limitat de interfaţa SATA 2.0.

OK, e timpul să trecem la testarea noii tehnologii în practică.

 

 

Pages ( 6 of 8 ): « Previous1 ... 45 6 78Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.