Din momentul în care am desfăcut prima dată SSD-ul Intel X25-V, mi-am format deja o părere despre performanţe, fără să-l testez. Eram aproape convins că performanţele acestuia vor fi aproape egale cu primul boot-drive de la Kingston. Iar testele de astăzi mi-au confirmat aceste aşteptări. Având în vedere că atât SSD-ui X25-V 40GB cât şi SNV125-S2/40GB aveau (în cea mai mare parte) aceleaşi componente, era normal ca acestea să se comporte la fel.

Diferenţa dintre ele e doar suportul TRIM. Kingston anunţase iniţial un update de firmware pentru boot-drive-ul de 40GB, însă, datorită întreruperii fabricaţiei SSD-ului, nu au mai lansat acest firmware. Bineînţeles, se putea instala un nou firmware de la Intel pe SSD-ul Kingston. Chiar dacă trebuie muncit puţin, pe net se găsesc ghiduri care acoperă pas cu pas toată operaţiunea.

Partea şi mai bună e că Intel X25-V 40GB a rămas în acelaşi segment de preţ în care era boot-drive-ul Kingston: în intervalul 450  – 500 RON. Chiar dacă înainte ca acesta să dispară de pe piaţă preţul a scăzut vertiginos către 400RON şi chiar a ajuns sub această sumă, acele reduceri erau de fapt lichidări de stoc şi nu reprezentau corect valoarea acestui produs.

În opinia mea, Kingston V Series 40GB Accelerator Drive a fost  „The King Of Boot Drives”. Kingston, în colaborare cu Intel, au reuşit atunci să găsească un optim între preţ şi capacitate, oferind în acelaşi timp performanţe demne de alte produse din categorii superioare de performanţă. Deşi între timp ne părăsise,  acum a revenit, reîncarnat şi rebotezat, pentru a-şi continua dinastia de asuprire a inamicilor.

Plusuri şi minusuri pentru Intel X25-V 40GB Value SSD

+ Performanţe excelente

+ Preţ de achiziţie bun

 

Pages ( 10 of 10 ): « Previous1 ... 89 10

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.