Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB este genul de stick USB 3.1 pe care nu ti-l vei permite niciodata. Nu te simti trist. Nu esti singur in oala asta, caci si eu ma uit chioras la pretul lui.

Cine a mai pomenit un sick USB care sa coste cat un PC de gaming foarte bun? Kingston.

Nu e prima oara cand scot pe piata o astfel de aroganta. Caci altfel nu poate fi numit un astfel de stick.

Dar are 2 fucking terabytes. Tu iti imaginezi ca in chestia aia minuscula iti incap toate datele de pe laptop. Inclusiv tot pornacheul pe care il ai ascuns.

Mie mi se parea ca stick-ul meu HyperX Savage de 128GB e mare.

Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB

 

Ce este Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB?

Asa cum ii spune si numele, Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB este un stick USB de 2TB. Dar aceasta nu este singura lui caracteristica.

Kingston se lauda si cu viteze de scriere si citire chiar bune. Mai bune decat ale un HDD. Daca se chinuiau un pic cred ca ar fi putut sa il faca la fel de rapid ca un SSD conectat pe USB 3.1. Dar nu prea le-a iesit. Veti vedea la capitolul teste la ce ma refer, caci exact cu asta l-am comparat. Cu un SSD conectat pe USB 3.1.

Kingston declara ca stick-ul lor este capabil sa scrie cu 200 MB/s si sa citeasca cu 300 MB/s.

Niste rate de transfer de-a dreptul impresionante.

Cutie metalica. Elegant.

Si daca tot dai o poala de bani pe acest stick, Kingston s-au gandit sa includa si una-alta in pachet. Asadar, sub capacul metalic gasesti stick-ul, un „ciorapel” si un cablu USB atat de rigid incat il pot confunda si pe el cu un stick USB.

 

Cum functioneaza Kingston DataTravele Ultimate GT 2TB?

Pentru testarea stick-ului am folosit ultrabook-ul meu. O tristete veche de Asus UX303 cu procesor i5 si cu un SSD Adata de 512 GB.

 

Ca sa verific ratele de transfer am alcatuit o arhiva de 100 GB de inregistrari facute cu GoPro cu fisiere cuprinse intre 500MB si 3GB. Pana la urma eu consider ca un astfel de stick este util pentru mutat fisiere mari dintr-un loc in altul. Asa cum nu prea poti sa o faci cu WeTransfer pentru ca e limitat la fisiere de 2GB.

Drept urmare, in graficul de mai jos veti regasi copiere de pe laptop pe stick si de pe stick pe laptop, dar si copiere de pe laptop pe SSD USB 3.1 si de pe SSD USB 3.1 pe laptop.

Doar asa, ca sa vedem cam care ar fi faza daca am cumpara un SSD de 2 TB si l-am arunca intr-o carapace USB 3.1.

Ca fapt divers, un SSD de 2TB costa jumatate din valoarea acestui stick.

Ca sa fie mai simplu de inteles, pe SSD-ul Savage am transferat mai repede cu 2 minute cei 100GB de fisiere video. Iar de pe stick-ul DT Ultimate GT au fost copiate mai rapid fisierele cu  aproximativ 1 minute.

 

Verdict

Desi e foarte misto tot conceptul, nu am sa reusesc sa inteleg niciodata cum te-ar lasa inima sau sotia sa arunci atat de multi bani pe un stick USB. Pentru noi, oamenii de rand, suma de bani este mult prea mare pentru a nu ne gandi la celelalte un miliard de lucruri pe care le-am putea face cu acei bani.

Stai relax. Unul este dummy.

Dar exista un segment, mic, ce-i drept, de oameni carora nu li se par bani aruncati pe fereastra.

Oricand as putea vedea un VP de corporatie folosind asa ceva, insa, un SSD intr-un encolsure nu.

  • Poti cumpara, daca ai atat de multi bani, stick-ul USB Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB de la PC Garage la pretul de 7275 Lei

2 thoughts on “Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB review

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.