Şi iată că USB 3.0 a început să apară ca fiind un standard normal. Cu siguranţă lansarea noului chipset Intel, Z77,a  avut un aport benefic în popularizarea acestui standard alături de nevoia utilizatorilor de o viteză de transfer tot mai mare.

Verbatim vin şi ei în întâmpinarea acestor necesităţi de viteză de transfer însă oferă publicului o serie de produse ce este şi accesibilă.

Am văzut până acum destul de multe produse USB 3.0 foarte interesante şi ale căror preţuri sunt şi pe măsură.

verbatim-001Deşi este un stick USB 3.0 de numai 10g, viteza de citire oferite de către acesta este aproape dublă faţă de ceea ce oferă un stick performant USB 2.0. În ceea ce priveşte dimensiunile, acesta nu este mai mare ca un stick USB 2.0 normal. Adică nu este atât de mare precum cele Ultra de la Kingstond espre care am mai discutat acum câteva luni.

În ceea ce priveşte protecţia, el este retractabil şi se poate ascunde foarte uşor sub propriul înveliş pentru a-l proteja mai bine.

 

Hai să vedeţi cum arată şi după să vă daţi seama şi dacă vitezele oferit sunt satisfăcătoare pentru nevoile pe care le aveţi.

verbatim-002 verbatim-003 verbatim-004 verbatim-005

 

Teste

 

asssd copy-test crystalmark hdtach

hdtune-read sandra-2 sandra

 

Concluzii

Trebuie să recunosc că nu mă aşteptam ca viteza de citire să fie atât de mare faţă de cei 60 MB/s cât declară Verbatim ca fiind viteza de citire. La capitolul scriere nu stă atât de strâlucit, însă viteza este cea unui stick USB 2.0 foarte performant aşa că nu prea avemd e ce să ne plângem. Până la urmă trebuie să existe şi stick-uri USB ce vor fi folosite mai mult la citirea informaţiei stocate.

Ca exemplu, Verbatim Store’n’GO ar fi minunat pentru a stoca League of Legends pe el. Rata de transfer a stick-ului va permite o încărcare decentă a jocului şi astfel am economisi ceva spaţiu pe HDD/SSD şi am avea şi jocul utilizabil pe orice PC.

Nu v-am spus până acum care este preţul. Ei bine, varianta aceasta de 16GB costă doar 62 Lei cu TVA inlcus. Cel puţin aşa am primit eu de la oficialii Verbatim. Vă spun sincer că mi se pare atât de mic preţul încât am crezut că este vorba de o greşeală, însă vă asigur că este cel corect.

Având în vedere că la acest preţ există încă stick-uri USB 2.0, este destul de clar faptul că merită cu vârf şi îndesat Store’n’GO de 16GB. Totuşi va trebui să mai aşteptaţi o perioadă scurtă de timp până îşi va face simţită prezenţa în magazine. Eu unul nu am reuşit să îl găsesc nicăieri.

 

Plusuri şi minusuri pentru Verbatim Store’n’GO V3 USB 16GB

recommended

+ Performanţă citire
+ Design
+ Preţ

– Performanţă scriere

Leave a Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.