AMD Ryzen Mobile 4000 – Ryzen 5 4600H si Ryzen 7 4800HS

Temperaturi

Pentru a obtine un load similar unui joc am folosit benchmark-ul Unigine Heaven si dupa ce a rulat cel putin 30 minute am inregistrat valorile pentru a le putea vizualiza mai usor sub forma unui grafic.

Ideea este ca Unigine Heaven foloseste destul de putin procesorul (30%) si cu toate astea tot vedem o crestere a temperaturii procesorului in mod inutil. Asta se intampla pentru ca majoritatea laptop-urilor au un heatpipe sau mai multe la comun in cazul CPU+GPU.

Iar acest lucru se poate observa fie desfacand laptop-ul, fie uitandu-ne la temperaturile obtinute intr-o aplicatie care foloseste mai mult GPU-ul decat CPU-ul.

 

G14 este de-a dreptul socant. Temperaturile sale sunt excelente puse in balanta cu nivelul de zgomot si formatul laptop-ului. Si chiar daca sunt doar 10°C diferenta intre cele doua Zephyrus, cel cu AMD este mai rece cu totul pentru ca evacuarea aerului se face intr-un mod mai inteligent decat in cazul celui cu Intel unde tot laptop-ul frige cand il folosesti (si mai si urla, caci suieratul ar fi un fel de vorbit in soapta pentru cat de zgomotos e GX502GW).

Mai jos aveti screenshot-urile cu fiecare laptop in parte din timpul testarii.

 

 

Pages ( 5 of 8 ): « Previous1 ... 34 5 678Next »

Leave a Reply

Un răspuns la „AMD Ryzen Mobile 4000 – Ryzen 5 4600H si Ryzen 7 4800HS”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.