La fel ca orice producator de monitoare din garda veche, si ViewSonic vine pe piata cu un produs extrem de accesibil, dar cu specificatii misto.

Putem discuta despre IPS, TN, VA, OLED, 360 Hz si tot felul de specificatii pana ne plictisim. Dar totul se rezuma la bani, si ViewSonic VX2718-2KPC-MHD este un exemplar accesibil.

Pretul lui de achizitie este de aproximativvariaza intre 1000 si 1300 Lei si specificatiile sunt destul de bune pentru zona asta de pret. Insa nu acelasi lucru se poate spune si despre caracteristici. Dar ajungem imediat si acolo.

 

Ce este ViewSonic VX2718-2KPC-MHD?

Este cel mai ieftin QHD la 165 Hz. Atat. Din pacate foarte aproape de el se mai gasesc si alte modele cu specificatii mai bune. Dar fiind vorba de promotii aproape permanente e greu de judecat corect pretul. Sunt sigur ca la un moment dat si acest ViewSonic va intra la o promotie mai buna decat a modelului cu panou IPS pe care l-am zarit zilele trecute pe PC Garage.

Dar revenind la oile noastre si la specificatiile lor, acest monitor al carui model este atat de complicat incat nu il voi retine iti va atrage atentia pentru ca este cel mai ieftin. Te vei uita la el si il vei intoarce pe toate partile.

Singurul lucru care conteaza este ca are suport VESA 100mm. Asa vei putea inlocui atrocitatea de picior inclusa in pachet.

Nu are legatura faptul ca nu vine cu niciun fel de cable management, dar baza este extrem de mare. Bine, undeva trebuia sa existe un compromis. Si asta nu mi se pare atat de mare atata vreme cat exista suportul VESA 100mm pentru ca poti pune tu ce picior vrei.

Panoul este entry level si avem de-a face cu un VA cu rezolutie 2560×1440 la 165 Hz. In ceea ce priveste conectivitatea, exista dispuse pe spatele monitorului 2 port-uri HDMI si 1 DP.

ViewSonic VX2718-2KPC-MHD review | WASD

Meniul este si el destul de dificil de navigat. Insa scuza ar fi ca nu ai nevoie sa umbli prea des in el. Caci odata ce l-ai reglat nu mai ai nevoie de meniu.

 

Galerie foto

 

Teste input lag

Metodologie testare

Asa cum am descris si in acest articol, metodologia de testare a suferit o serie de schimbari de-a lungul timpului pe masura ce tot descopeream neajunsuri. Argumentarile le gasit in articolul indicat acum doua propozitii.

Asadar, pentru a putea numara milisecundele scurse din momentul in care mouse-ul incepe sa se deplaseze pe mousepad pana in momentul in care monitorul afiseaza ceva folosim o camera video Sony RX100 mark Va ce poate filma la 1000 fps. Asta inseamna ca fiecare cadru al filmarii reprezinta o milisecunda.

 

Pentru a deplasa mouse-ul intr-o maniera repetitiva ne folosim de „electrocorditor” un ciocan cablat la un LED ce se aprinde in momentul in care ciocanul impinge mouse-ul.

 

Jocul folosit pentru testarea standard este CS:GO cu framerate-ul blocat la 400 cu rezolutia 1920×1080 si detaliile setate la minim.

Cadrul 199 reprezinta momentul in care circuitul se inchide; frame-ul 200 reprezinta inceputul deplasarii mouse-ului pe pad; frame-ul 210 reprezinta momentul in care actiunea este afisata pe ecran

Bineinteles, toate tehnologiile suplimentare au fost dezactivate pentru realizarea testelor de input lag.

PC-ul pe care rula CS:GO este echipat cu urmatoarele componente:

Rezultate input lag

Monitorul Viewsonic este destul de stabil, chiar daca face parte din categoria de mijloc in ceea ce priveste input lag-ul.

Iar daca privim doar valoriile medii clasamentul arata in felul urmator:

 

Verdict

Viewsonic-ul pe care tocmai l-am testat face un singur lucru bun si o face cu stil. Este accesibil, dar cu specificatii de top.

Rezolutia este super importanta sa nu fie mare si degeaba sau prea mica si sa il faca bun exclusiv pentru gaming.

Cu 2560×1440 cat are rezolutia, vei putea sa si lucrezi in aplicatiile pentru office work. Incap multe randuri intr-un Excel marit cat tot ecranul. Si te poti juca si bine merci la rezolutie buna cu refresh mare. La 165 Hz.

  • Puteti cumpara monitorul ViewSonic VX2718-2KPC-MHD la pretul de 999 Lei de la PC Garage. Este semnalizat gresit ca fiind TN, este VA.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.