La doar o zi dupa ce a obtinut aprobarea Comisiei Europene, gigantul Microsoft achizitioneaza Zenimax Media. Compania mama a studiourilor Bethesda a fost cumparata cu suma de 7,5 miliarde de dolari.

Comisia Europeana si-a dat acordul pentru efectuarea acestei achizitii in decursul zilei de ieri, iar astazi, Microsoft a definitivat tranzactia. Studio care ne-a delectat de-a lungul vremii cu titluri precum DOOM, Quake sau Wolfenstein este acum parte componenta a Microsoft.

Interview: Phil Spencer, Todd Howard & Pete Hines about Bethesda joining Xbox

Compania americana si-a aratat interesul pentru achizitie inca din luna septembrie a anului trecut. Zenimax promit sa onoreze exclusivitatea titlurilor anuntate pentru PS5, dar si ca vor continua sa ofere suport pentru acestea.

Microsoft anunta ca desfasurarea procesului de creare al jocurilor pentru Bethesda si a tuturor partilor ei componente va ramane neschimbat. In acest context, conducerea existenta se pastreaza. Este aceeasi abordare pe care au adoptat-o si in trecut cu studiouri precum Mojang, creatorii Minecraft. In schimb, ele primesc resursele necesare pentru a atrage cat mai multi jucatori, fie ca vorbim despre jocuri deja existente sau care urmeaza sa fie lansate.

Comunicatul postat mentioneaza ca PC si Xbox for fi principalele platforme pentru titlurile Bethesda. De asemenea, ei confirma ca vor exista jocuri exclusive pentru acestea:

„Odata cu achizitionarea studiorilor componente ale Bethesda, jucatorii ar trebui sa stie faptul ca Game Pass, consolele Xbox si PC vor fi cele mai bune locuri pentru a experimenta noi jocuri Bethesda, inclusiv cateva titluri noi exclusive.”

Bethesda a publicat retrospectiva celor 35 de ani de existenta ai sai:

Odata cu aceasta achizitie, Microsoft si-a marit portofoliul de studiouri pe care le detine, avand in total 23. Cu tot cu Game Pass si xCloud, devine intriganta strategia americanilor.

Similar Articles

2 thoughts on “Achizitia Microsoft a lui Bethesda, incheiata

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.